'İki Dilde Yaşam' için imza kampanyası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (13:36)   Son Mesaj: 12-28-2010 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    12-28-2010

    'İki Dilde Yaşam' için imza kampanyası

    'İki Dilde Yaşam' için imza kampanyası


    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı İl Başkanlığı, son günlerin ençok tartışılan konusu 'İki Dilde Yaşam' için imza kampanyası başlattı.

    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı İl Başkanlığı tarafından 'İki Dilde Yaşam' için imza kampanyası başlatıldı.

    BDP İl Başkanlığı'nda başlatılan kampanyada ilk imzaları BDPli yöneticiler attı. Girdikleri kahvehanelerde kampanyayı anlatan BDPliler, vatandaşlardan kampanyaya destek olmalarını istedi.

    Başlatılan kampanyanın önemine vurgu yapan BDP İl Başkanı Halil Aksoy, iki dilde yaşamın önemine değindi. Bölgede yaşayan Kürt halkının artık kendi dilleri ile konuşmak ve yaşamak istediğini belirten Başkan Aksoy, "Bu ülkede Kürt halkı varsa Kürtçe de vardır. Bu halk yıllarca ana dilini bile kullanamadı.

    Şimdi halkımız kendi dilini her alanda kullanmak istiyor. Kürt halkının dilini rahatça kullanabilmesi için Ağrı merkez ilçe ve köylerimiz de bu kampanyamızı başlattık.

    Türk, Kürt, Azeri ayrımı yapmadan herkesin kapısını çalarak bu kampanyayı anlatıp imza isteyeceğiz. Dilimizin serbestleşmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.




    'İki Dilde Yaşam' için imza kampanyası Yorumları