İzmir Çiğli'de selin yaraları sarılıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (12:56)   Son Mesaj: 12-28-2010 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 643  

    12-28-2010

    İzmir Çiğli'de selin yaraları sarılıyor

    İzmir Çiğli'de selin yaraları sarılıyor


    İzmir'de dün, yağmurun etkisiyle Maltepe Deresi'nin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerinde su baskınlarının yaşandığı Çiğli ilçesinde temizlik çalışmaları devam ediyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Demirköprü, Kent Hastanesi civarı ve Örnekköy'de su baskınlarının meydana geldiği sokaklarda su boşaltma, kanal ve ızgara temizleme çalışması yürütüyor.
    Evini su basan vatandaşlardan Ahmet Yavuz, AA muhabirine, evin zeminindeki çamurun temizlenmesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yardımcı olacağının kendisine bildirildiğini söyledi.

    Mürüvet Deveci ise su basan evini temizlemeye çalıştığını, belediye ekiplerinden de destek istediğini bildirdi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da Çiğli ve Karşıyaka'da yağıştan ve su baskınlarından etkilenen vatandaşlara gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunulduğu bildirildi.

    Fen İşleri, İZSU, itfaiye, Tarım Park ve Bahçeler ekiplerinin, sıkıntıları gidermek için 500 personel ve 40 araçla 24 saat görev yaptığı belirtildi.

    Ekiplerin, gece boyunca kum ve mille dolan kanal ve ızgaraları temizlediği, sabahtan itibaren de su boşaltma çalışması yürüttüğü kaydedildi.

    Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, dün akşamdan beri bölgedeki vatandaşlara 5 bin ekmek, 4 bin pide dağıtıldığı, 2 ton bulaşık ve temizlik deterjanı yardımında bulunulduğu bildirildi.




    İzmir Çiğli'de selin yaraları sarılıyor Yorumları