Türkler Google Translate'i değiştirdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (11:14)   Son Mesaj: 12-28-2010 (11:14)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    12-28-2010

    Türkler Google Translate'i değiştirdi

    Türkler Google Translate'i değiştirdi


    Google'ın hayatımızı kolaylaştıran hizmetlerinden Translate, bazen öyle ilginç çeviriler yapıyor ki, gülmemek elde değil! Bu çevirilere mutlaka göz atın!

    Google Translate servisinin İnternet'te dolaşırken hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. Bu güzide servis, biraz kurcalandığında, bir hayli komik çeviriler yaptığını biliyor muydunuz?
    Önerme sistemiyle çalışan sistem de her ülkenin insanları İngilizce kelimeleri kendi dillerine çevirmek için siteye alternatifler tavsiye ediyor. Oylama sonucunda kabul edilen bu kelimeler ise sistemdeki yerini alıyor.




    Serder Ortaç dedik, Justin çıktı

    Örneğin, apple için elma yerine armut önermesi yapılırsa yeterince oy aldığı zaman bu kelime aramalardaki yerini alıyor.

    Bakın Türk kullanıcılar bu sistemi istedikleri gibi kullanıp nasıl da absürd şeyler yaşanmasını sağlamışlar. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bu kelimeleri tek tek aradı ve sonuçları bir galeride derledi.



    Siz de rastladığınız komik çevirileri forumda bizimle paylaşın.





    (ShiftDelete.Net)





    Türkler Google Translate'i değiştirdi Yorumları