CHP'li kadınlar dini sohbetle dokunacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (09:34)   Son Mesaj: 12-28-2010 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    12-28-2010

    CHP'li kadınlar dini sohbetle dokunacak

    CHP'li kadınlar dini sohbetle dokunacak


    Genel seçime 6 ay kala, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı'nın teşkilatın evlerde dini toplantılara katılacağını açıklaması AK Parti'yi kızdırdı, 'takiyye' tepkisi geldi. CHP'li kadınlara göre ise hiç de öyle değil.

    Betül Kotan / Elif Demirci'nin haberi

    Bu da oldu: CHP dini sohbete katılıyor, AKP 'takiyye' diyor
    CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin"in teşkilat olarak artık evlerdeki dini sohbetlere de katılacaklarını açıklaması, ilginç bir tartışma başlattı: AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, CHP"yi takiyye yapmakla suçladı. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ise Ulema"ya "Her konuda takiyye yapan AKP"lilerin bu konuya bu şekilde yaklaşması normal, çünkü onlar bu tür eylemleri takiyye olarak yapıyorlar" diye karşılık verdi.

    CHP"li Nalbantoğlu ayrıca söz konusu ziyaretleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun "Herkese dokunun" tavsiyesi kapsamında açıkladı. Nalbantoğlu, herkese dokunmak için ev ziyaretleri yapacaklarını, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı"nın da kendisine "Dini toplantılara da katılacak mısınız" diye sorulunca "Evet" yanıtını verdiğini, bunun özellikle dini sohbetlere katılınılacağı şeklinde algılanmaması gerektiğini savundu.

    Nazan Çetin: Uzaydan gelmedik, biz de katılırız
    CHP"nin Yeni Parti Meclisi Üyesi İlahiyatçı Muhammet Çakmak"ın "Fethullan Gülen bir fenomendir. Bilgedir" açıklamasının yankıları sürerken bu kez CHP"nin İzmir İl Teşkilatı"ndan ilgi çekici bir açıklama geldi.

    CHP"li Nazan Çetin, seçim çalışmaları çerçevesinde sokak sokak dolaşacaklarını anlatırken gazeteciler kendisine dini sohbetlere katılıp katılmayacağını sordu, Çetin de katılacakları karşılığını verdi. Açıklamaları İzmir"de yerel basında geniş yer tutan Çetin, şunları söyledi:

    "CHP"li kadınlar uzaydan gelmedi. Dini toplantılar bize uzak değil. Daha önce Yeşilyurt semtinde otururken bu tür toplantılara katıldım. Orada Kuran okuyorlar, hatim indiriyorlar. Ardından çay eşliğinde dini sohbet yapıyorlar. Ben buralara giderim, gocunmam. CHP"li kadınlar dine uzak değil. Yakın zamanda bu tür toplantılara katılacağız ve orada partimizin kadın söylemlerini, yoksulluk ve yolsuzluğu yenme politikalarını anlatacağız."

    AK Partili Ulema: İnandırıcılığınızı kaybedersiniz
    CHP"li Çetin"in yankı uyandıran sözleri üzerine AKP"li Nesrin Ulema ise CHP"li kadınların takiyye yaptığını öne sürerek tartışma başlattı. Ulema, "Biz neysek o olmalıyız. O şekilde seçmene ulaşmalıyız. Kendimizi doğru tanıtmalıyız. CHP"nin bu yaptığını takiyye olarak görüyorum. Bugüne kadar ulaşmayıp şimdi böyle bir çaba içine girdiyseniz, inandırıcılığınızı kaybedersiniz" dedi.

    Genel Başkan"ın isteği: Herkese dokunun
    CHP İzmir İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu ise CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Hazan Çetin"in "özel olarak dini sohbetlere katılacağız" diye bir ifade kullanmadığını söyledi. 18 Aralık"ta yapılan CHP kurultayını bir seçim startı olarak gördüklerini ve sokak sokak çalışmaya başladıklarını belirten Nalbantoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun "Dokunmadık insan bırakmayacaksınız" öğüdü çerçevesinde zaten ev ev ziyaretler gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

    Bu kapsamda kadın kollarının da yoğun çalışma yaptığını belirten CHP İzmir İl Başkanı Nalbantoğlu, Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin"in bu durumu anlatırken bir gazetecinin "Dini sohbetlere de katılacak mısınız" sorusunu "evet" diye yanıtladığını söyledi. CHP"lilerin sözü edilen sohbetleri "özellikle gerçekleştirilecek ziyaretler kapsamında görmediğini belirten Nalbantoğlu, "CHP"li kadınlar, bu tür sohbetler ile karşılaşırlarsa Genel Başkanımızın "Çalmadık kapı bırakmayın, herkese dokunun" öğüdü çerçevesinde o ortamlarda da bulunacaklardır" dedi.

    "Takiyyenin daniskasını AKP"de gördük"AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema"nın "CHP takiyye yapıyor" açıklamasına CHP"nin İzmir milletvekillerinden tepki yağdı. CHP"li Milletvekili Ahmet Ersin, AKP"lilerin şimdiye kadar hep "CHP dinle ilgilenmiyor" dediğini anımsatarak "Bu haksız söylemi yıkmak için toplumu her kesimiyle görüşüyoruz, genel başkanımızın da talimatıyla. Bunu takiyye diye değerlendirmek doğru değil. Takiyyenin daniskasını AKP"den gördük yıllarca. Dini konularda çalışma yapmak, sohbetlere gitmek sadece AKP"nin tekelinde mi? CHP"nin hiçbir inançla problemi yok, bütün inançlı insanlarla sohbet etmek her CHP"linin en doğal hakkıdır" dedi.

    CHP Milletvekili Bülent Baratalı da "CHP"liler dini vecibelerini yerine getirir ama bunu hiçbir zaman dışa göstererek yapmaz, siyasete alet etmez. Bunun aksini biz AKP"den hep gördük. Restorasyonu yeni biten caminin önüne kürsü koyan CHP lideri değildir. Dini yapılarda yapılan yolsuzluklar da CHP"nin hükümeti döneminde olmamıştır" diye konuştu.

    Radikal




    CHP'li kadınlar dini sohbetle dokunacak Yorumları