ADD Başkanı'ndan hükümete hoşgörü tepkisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-27-2010 (18:54)   Son Mesaj: 12-27-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    12-27-2010

    ADD Başkanı'ndan hükümete hoşgörü tepkisi

    ADD Başkanı'ndan hükümete hoşgörü tepkisi


    ADD Başkanı Tansel Çölaşan, iktidarı “anayasa suçu işleyenlere karşı hoşgörü” göstermekle suçlayarak, “Bu hoşgörü, ülkeyi bölmek isteyenleri iyice pervasızlaştırmıştır" dedi.

    ADD olarak vatanın ve ulusun bölünmezliği doğrultusunda, Atatürk"ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz" dedi.
    ANKARA (ANKA) -; Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, iktidarı "anayasa suçu işleyenlere karşı hoşgörü" göstermekle suçlayarak, "Bu hoşgörü, ülkeyi bölmek isteyenleri iyice pervasızlaştırmıştır ve haddini aşan söylem ve eylemlere itmiştir. ADD olarak vatanın ve ulusun bölünmezliği doğrultusunda, Atatürk"ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz" dedi.

    ADD Başkanı Çölaşan, ADD Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada ADD yönetiminin bugün yaptığı toplantıya ilişkin bilgi verdi. Açıklamasında, Anayasa değişikliğini anımsatan Çölaşan, Anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle "Cumhuriyetin korunmasız hale geldiğini" savundu

    İktidarı "anayasa suçu işleyenlere karşı hoşgörü" göstermekle suçlayan Çölaşan, "Bu hoşgörü, ülkeyi bölmek isteyenleri iyice pervasızlaştırmıştır ve haddini aşan söylem ve eylemlere itmiştir" dedi.

    Cumhuriyet savcılarını "yasalara uygulamaya" çağıran Çölaşan, şöyle devam etti:

    "Anayasamızın değiştirilmez ilkeleri, anayasamızda mevcutken son günlerde çift dil, çift bayrak, özerklik ve yerel güvenlik gücü gibi söylemlerin toplanan kongrelerde ve TBMM çatısı altında dile getirilmesi sonucu ülkemizde vahim olaylar meydana gelmiştir. Önce Mersin"de Kürtçe bilmediği için öldürülen bir sanatçının ardından, dün de Başakşehir" de ulusal bayrağımızı astığı için Cemevine yapılan saldırının ülkemizi nasıl bir kaosa sürüklediği görülmüştür. ADD olarak vatanın ve ulusun bölünmezliği doğrultusunda, Atatürk"ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz."




    ADD Başkanı'ndan hükümete hoşgörü tepkisi Yorumları