Prof. Orhan Kural TEMA'ya isyan etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (17:04)   Son Mesaj: 12-27-2010 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    12-27-2010

    Prof. Orhan Kural TEMA'ya isyan etti

    Prof. Orhan Kural TEMA'ya isyan etti


    Prof. Dr. Kural, Aynı çabanın bir zamanlar İzmir Bergama’da altın madeninin çıkarılmaması için gösterildiğini hatırlattı.

    Manisa"nın Turgutlu ilçesinde özel bir okulun düzenlediği konferansta konuşan Prof. Orhan Kural Turgutluda açılması planlanan nikel madenine karşı olanlara ""Madenciler bu ülkeyi sevmiyor mu? Bir tek bu ülkeyi Tema"cılar mı seviyor""dedi.
    Prof. Dr. Kural Özel bir okulun düzenlediği konferansa katılmak üzere geldiği Turgutlu Öğretmenevinde açılması planlanan nikel madeni ile ilgili basın mensuplarına görüşlerini açıklladı. İlçede yıllardır önemli bir madenin çıkarılmaması için büyük çaba sarf edildiğini söyledi.

    Yıllarca bu madene karşı Bergama"da büyük tepki gösterildi. Şimdi bu maden Türkiye"ye en çok vergi ödeyen bir kurum haline geldi.

    Şu anda AB"den ödüller kazanan bir firma haline geldi. Karşı gelenler şu an ne düşünüyorlar çok merak ediyorum. Benim kadar hayatını çevreye adamış bir insan daha tanımıyorum. Mücadelemi sadece Türkiye"de değil, dünyanın birçok ülkesinde yapıyorum. Arabama bomba konuldu. Ben ülkemi sevdiğim için doğruları söylemek zorundayım. Nikel önemli bir madendir. Ülkemize ve bu çevreye çok yararı olacaktır dedi.

    Bölgede maden bittiği anda işletmenin kapatılabileceğini ve bölgenin yeniden orman haline dönüştürülebileceğini söyleyen Kural, Ama sizin tuğla fabrikalarının yapıldığı yerler ile hayvanların üretildiği yerler ise eski haline gelmez. Bunun örnekleri vardır. Siz diyorsunuz ki yerin altında bu maden kalsın, ülke namına çıkarılmasın, istihdam sağlanmasın.

    Sardes Nikel Maden firması ''bölgeyi bırakıp gitmesi büyük bir kayıptır, gitmesine karşıyım. Uzmanların bu işe el atmasını istiyorum. Maden mühendislerinin bölüm başkanlarıyla görüşülmesi lazım.Madenciler bu ülkeyi sevmiyor mu? Bir tek bu ülkeyi TEMA"cılar mı seviyor? Ben bu mücadelemi Bergama"da da yaptım, TÜPRAG"da yaptım, burada da yaparım'' dedi.





    Prof. Orhan Kural TEMA'ya isyan etti Yorumları