Kan davalılara çapraz ateş: 2 ölü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-27-2010 (17:08)   Son Mesaj: 12-27-2010 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    12-27-2010

    Kan davalılara çapraz ateş: 2 ölü

    Kan davalılara çapraz ateş: 2 ölü


    Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi’nde 40 yaşındaki Fedli ile 37 yaşındaki Ferdi Kırmızıtepe isimli amca-yeğen, pusu kuran kan davalıları tarafından açılan çarpraz ateş sonucu yaşamını yitirdi.

    Güvenlik güçleri, yeni bir olay yaşanmaması için köy ve ilçe merkezinde önlemleri üst seviyeye çıkardı.
    Arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında kan davası bulunan İzol Aşireti mensubu Kırmızıtepe ailesi fertleri, geçtiğimiz ay içerisinde çıkan bir tartışmada Kaya ailesinin bir ferdinin ölümüne yol açtı. Kaya ailesinin cinayetten sorumlu tuttuğu Fedli Kırmızıtepe ile yeğeni Ferdi Kırmızıtepe, akşam arazilerinden bir kilometre uzaklıktaki Konurtepe Köyü'ne dönerken, yolda pusuya ykuran kimliği belirsiz hasımları tarafından çapraz ateşe tutuldu. Uzun namlulu tüfeklerle çok sayıda kurşuna hedef olan amca-yeğen kanlar içerisinde yere yığıldı. Silah sesleri üzerine araziye koşan yakınları Fedli ve Ferdi Kırmızıtepe"nin cesetleriyle karşılaştı.

    Olay yerine gelen jandarma yaptığı inceleme sonrası amca-yeğenin cesedini Siverek Devlet Hastanesi morguna gönderdi.

    Yaşananların ardından olayı duyan Kırmızıtepe ailesinin yakınları ve aşiret üyeleri hastaneye akın etti. İkinci bir kavga ihtimaline karşı polis hastanede, jandarma ise Konurtepe ile yaşamını yitiren amca-yeğeni vurmakla suçlanan Kaya ailesi fertlerinin yaşadığı Yumurtepe Köyü"nde geniş güvenlik önlemi aldı.

    Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, jandarmanın ailenin verdiği bilgiler doğrultusunda saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan Kaya ailesinin 6 ferdinin yakalanması için çalışma başlattı.




    Kan davalılara çapraz ateş: 2 ölü Yorumları