Alanya sahillerinde temizlik seferberliği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (16:54)   Son Mesaj: 12-27-2010 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    12-27-2010

    Alanya sahillerinde temizlik seferberliği

    Alanya sahillerinde temizlik seferberliği


    Antalya'nın Alanya ilçesinde Kaymakam Hulusi Doğan öncülüğünde, sivil toplum örgütü temsilcileri, gönüllü vatandaşlar ve 5 bin öğrencinin katılımıyla sahillerde temizlik çalışması yapıldı.

    Alanya'da, geçen hafta etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın ardından kirlenen sahillerin temizlenmesi için Kaymakam Hulusi Doğan'ın çağrısıyla, 26 farklı noktada temizlik yapıldı. Temizlik çalışmasına 5 bin öğrenci, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Doğan da eldiven giyip temizlik çalışmasına destek verdi. Doğan, sohbet ettiği öğrencilere çevre temizliğinin önemini anlattı.
    Kaymakam Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Okurcalar beldesinden Demirtaş beldesine kadar, 63 kilometrelik sahil şeridinin yağışların ardından kirlendiğine dikkati çekerek, çalışmanın, öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması açısından önemini vurguladı.

    Kaymakam Hulusi Doğan şöyle konuştu:

    ''Alanya sahilinde 26 bölgede toplanan öğrenci ve vatandaşlar temizlik çalışması yapıyor. Çevre bilinci ve temizliğinin önemini gençlerimize göstermek istiyoruz. Amacımız, çevre eğitimi çerçevesinde temizlik yapmaktır. Temizlik çalışmasını normalde belediye çalışanlarımız gereğince yapmaktadır zaten.''

    Kaymakam Doğan, Alanya'da deniz suyunun temiz olduğunu ve aynı özenin plajlara da gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

    Çalışmaya katılan öğrencilere eldiven, şapka ve tişört dağıtıldı.




    Alanya sahillerinde temizlik seferberliği Yorumları