Kışanak'tan Erdoğan'a 'hükümran'lık tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (16:37)   Son Mesaj: 12-27-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    12-27-2010

    Kışanak'tan Erdoğan'a 'hükümran'lık tepkisi

    Kışanak'tan Erdoğan'a 'hükümran'lık tepkisi


    BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Erdoğan'ın üslubunu hükümranlığa benzeten Kışanak, "Benim milletimin dili Türkçe'dir ifadesi, etnik milliyetçiliğin daniskasıdır" dedi.

    Bir dizi açılış için Antalya'da bulunan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Antalya'nın Türkiye'ni önde gelen şehirlerinde biri olduğunu söyleyen Kışanak, "Burada bulunmaktan bizde mutluluk duyduk. Parti çalışmalarımızda bu doğrultuda yürüyor. Çalışmalarımız daha güçlenerek devam edecek." dedi.
    ETNİK MİLLİYETÇİLİK

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dil hakkındaki söylemlerini de eleştiren Kışanak şöyle konuştu: "Başbakan hala bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir diyor. Dinlemesini öğren ikinci resmi dilden kim bahsetti. Dinlemesini bilmeyen başbakanın konuşması böyle olur. Benim milletimin dili Türkçe'dir diyor. Milletin dili kendi konuştuğu ana dildir. Devletin resmi dili olabilir. Bu bir siyasi tercihtir. Benim milletimin dili Türkçe'dir ifadesi, etnik milliyetçiliğin daniskasıdır. Türkçe konuşmayı dayatması etnik milliyetçiliğin dayatmasıdır.Ben ameliyat yaptırmam diyor bu memlekette biz buna çözüm üretmeye çalışıyoruz sen tedavinin önüne geçtikçe beki de kangrene yol açacaksın . Biz istiyoruz ki kangren olmasın tedavi edilsin."

    BAŞBAKAN HÜKÜMRAN HAVASINDA

    Başbakan Erdoğan'ın kendilerine yönelik üslubunu da eleştirdiren Kışanak, "Başbakanın üslubu tarzı tam bir hükümran tarzıdır. Yönetim yetkisi sınırlıdır. Eğer sen demokratik bir ülkeyi yönetmek istiyorsan, seninde yetkilerinin sınırlı olduğunu hissedeceksin. Başbakan hükümran havasında bir baskı kurmaya, hükmetmeye çalışıyor. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Başbakan olabilirsin, başka bir siyasi partiyi hükmetmeye çalışamazsın. Hatta daha da ileriye gidip benim yurttaşımın temsilcisi olamaz diyor. Yurttaş kendi temsilcisini seçme hakkına sahip değil mi? Kendinde bu hakkı nerde görüyorsun. Biz neyi. ne kadar temsil ettiğimizin farkındayız ve yaptıklarımızı çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

    CHP'DEN OLUMLU KATKI BEKLENTİSİ

    Kışanak'ın eleştirilerinden CHP'de nasibini aldı. Çalışmaları kapsamında ana muhalefet partisinden daha olumlu katkılar beklediklerini söyleyen Kışanak, "CHP'nin artık kendisini bu tür söylemlerin zemini olmaktan çıkarması gerekiyor. Ama ne yazık ki sayın Kılıçdaroğlu'nun çift dil konusunda verdiği Belçika örneği bu konuya yeterince vakıf olmadığını gösteriyor. Siyaset tıkandıkça başka şeyler konuşuyor. Çözümsüzlüğü değil, çözüm üreten örnekler sunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.




    Kışanak'tan Erdoğan'a 'hükümran'lık tepkisi Yorumları