Baransu: Postal yalayıcısı sazan gazeteciler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (16:18)   Son Mesaj: 12-27-2010 (16:18)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    12-27-2010

    Baransu: Postal yalayıcısı sazan gazeteciler

    Baransu: Postal yalayıcısı sazan gazeteciler


    Balyoz Darbe Planı'nın belgelerine savcılığa teslim etmesine rağmen, 'Belgeleri imha etti' diye hakkında haber yapılan Mehmet Baransu, 'Postal yalacıcısı sazan gazeteciler' diyerek sert tepki gösterdi.

    Mehmet Baransu"nun askeri savcılıktaki ifadesini haberleştiren bir site, Baransu"nun çok gizli belgeleri imha ettiğini iddia etti. İfade tutanağında "belgeler savcılığa teslim edildikten sonra imha edildi" denmesine rağmen yapılan bu habere Baransu"nun cevabı sert oldu.
    İFADE YANLIŞ ANLAŞILINCA

    Gazeteport, Balyoz Darbe Planı iddialarıyla ilgili olarak haber kaynağı tarafından kendisine teslim edilen belgelerin bir kısmını, Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar'a teslim eden Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun bu belgeler arasında bulunan ve üzerinde "çok gizli" damgası bulunan bazı belgeleri de savcılığa vermeyip sorumluluk doğuracağı için imha ettiğini iddia etti. Gazeteport"un dayandırdığı ifade tutanağında açık bir biçimde "Savcılığa verildikten sonra imha edildi" yazmasına rağmen haberin bu şekilde verilmesine Barasu büyük tepki gösterdi. Taraf muhabiri twitter"dan "postal yalayıcısı sazan gazeteciler" dedi.

    Taraf muhabiri Mehmet Baransu bir açıklama yaparak, belgelerin orijinallerinin imha edilmediğini, tamamının savcılığa teslim edildiğini belirtti.

    Baransu, imha edilen belgelerin haber yapmak için kullanılan kopyalar olduğunu belirtti.

    ORİJİNAL BELGELER SAVCILIKTA

    Taraf muhabiri şu açıklamayı yaptı; "1-Balyoz Darbe Planı ile ilgili olarak Taraf"ın elde ettiği bütün belgelerin orijinalleri, hiçbir eksik olmaksızın ve üzerlerinde hiçbir ekleme/çıkarma yapılmaksızın tarafımdan resmi tutanakla savcılığa teslim edilmiştir.

    2- Balyoz"la ilgili haber yaparken bazı belgelerin fotokopilerini ve bilgisayar çıktılarını, Taraf"ın İstanbul Merkez Bürosu dahilinde kullandık. Daha sonra bu belgelerin bir kısmının "Çok gizli, devletin güvenliğine ilişkin açıklanması yasak olan belgeler" niteliği taşıdığını da hesaba katarak, elimizdeki kopyaların önemli bölümünü imha ettik. İmha edilen her şey bizim tarafımızdan haber yazımı aşamasında kullanılan belge kopyalarıdır. Bu belgelerin orijinallerinin tamamı savcılığa teslim edilmiştir. Hiçbir orijinal belge imha edilmemiştir.

    3. Benim 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısına verdiğim ifade de bu yöndedir. İfade gayet açıktır. (Savcılık ifademden: Ayrıca içinde çok gizli belgeler olduğu için bunları imha ettik. Çünkü bunların sorumluluk doğuracağını bildiğimiz için savcılığa teslim ettikten sonra bunları imha etmiştik" dedi.)

    Bazı internet siteleri ve televizyonlarda yapılan haberler eğer özensizliğin sonucu değilse, kötü niyetlidir."

    POSTAL YALAYICI SAZAN GAZETECİLER

    Baransu bu açıklamasının yanı sıra Twitter"da habere tepki gösterdi. Baransu twitter"da konuya ilişkin şu mesajları paylaştı; "Gazeteportun yalan haberine atlayacak sazanların ardından konuşacağım. Okuma özürlü, postal yalayıcısı gazeteciler dediğimde de kızıyorlar. Gizli belgeleri yakmışım ama savcı 10 aydır dava açmamış. Öyle mi postal yalayıcı sazan gazeteciler. Hanefi'nin omurgasız avukatları."

    İşte ifade tutanağındaki o cümle: "Ayrıca içinde çok gizli belgeler olduğu için bunları imha ettik. Çünkü bunların sorumluluk doğuracağını bildiğimiz için savcılığa teslim ettikten sonra bunları imha etmiştik"

    (HABER7)




    Baransu: Postal yalayıcısı sazan gazeteciler Yorumları