Topbaş'ın Başbakan Erdoğan'dan talebi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (15:57)   Son Mesaj: 12-27-2010 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    12-27-2010

    Topbaş'ın Başbakan Erdoğan'dan talebi

    Topbaş'ın Başbakan Erdoğan'dan talebi


    Çinçin Deresi ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topbaş trafik sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, trafik komutasının belediyeye verilmesi yönündeki taleplerini Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanlığı'na ilettiklerini belirtti.
    Bir basın mensubu belediyenin İstanbul'daki trafik komutasını emniyetten almak istediği yönünde basında çıkan haberleri hatırlatarak, Başkan Topbaş'a "Bunu alarak kolluk kuvvetlerinin yetkilerini mi almak istiyorsunuz?" diye sordu.

    Başkan Topbaş ise, "Trafik komutasını almak kolluk kuvvetlerinin de yetkilerini almak anlamına gelmiyor. Ama biz bu konudaki talebimizi hem İçişleri Bakanlığı'na hem de Başbakanımıza ilettik. Bu modelin dünyada örnekleri var. Londra'daki trafik kontrol merkezine gittik, yerinde inceledik. Seul'deki, Berlin'dekini de. Şu anda bizim trafik komuta merkezimize gidelim oranın ne kadar ileri teknolojide donatıldığını göreceksiniz. EDS'ler de bunlara bir örnektir" diye konuştu.

    Topbaş, İstanbul'daki trafik sorununu çözmeye talip olduklarını ifade ederek, "Emniyet sadece İstanbul için trafik polisi alamaz, personeli yetmiyor. Bunun dünyada örnekleri var. İstanbul'daki trafik sorununu çözmeye sadece yol yapmak yetmiyor" dedi.

    3. köprü projesine karşı çıkanların yaptığı eylemlerin hatırlatılması üzerine de Başkan Kadir Topbaş, "Sayın Başbakanımızın ve bizim hassasiyetimizi herkes biliyor. Biz üçüncü köprüyü bir anda ortaya çıkartmadık, çok uzun yılların çalışması sonucu ortaya çıktı. Biz bu köprüyü İstanbul'un en kuzeyine yapıyoruz. Eski taş ocakları mevkiinde 52 km transit bir yol yapacağız.

    Sarıyer, Beykoz, Boğaz kenarlarına iniş vermeyeceğiz. O yüzden buradaki orman tahribatları konusundaki endişeler ortadan kalkıyor. Bende herkes gibi çevreciyim. Tabii ki herkes de demokratik bir şekilde tepkisini dile getirecektir. Ama şuandaki mevcut yollar İstanbul'a yetmiyor" diye konuştu.

    Başkan Kadir Topbaş, bazı köşe yazarlarının trafikteki araçların fazla oluşuyla ilgili yazdıkları eleştiri yazılarına da değinerek, "Kimseye araba alma diyemezsiniz. Bunları yazanların çocuklarının, eşlerinin araçları yok mu? Ya da büyüyünce çocuklarına araç almayacaklar mı bunu merak ediyorum" dedi.

    3. köprünün kırsal bir araziden geçeceğinin altını çizen Kadir Topbaş, bu alanda herhangi bir tahribatın olmayacağını da belirtti. Topbaş, "Eski Türk filmlerini izleyin İstanbul bu kadar yeşil değildi" şeklinde konuştu.





    Topbaş'ın Başbakan Erdoğan'dan talebi Yorumları