Gül'den gençlere Akif'i okuyun tavsiyesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-27-2010 (15:54)   Son Mesaj: 12-27-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    12-27-2010

    Gül'den gençlere Akif'i okuyun tavsiyesi

    Gül'den gençlere Akif'i okuyun tavsiyesi


    Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda vatan şairi” olarak tanımladığı Mehmet Akif Ersoy’u gençlere okumalarını tavsiye etti.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni nesillerin Mehmet Akif Ersoy'un düşüncelerinden, hayatından, hayata bakışından, vatan ve millet sevgisinden, ülkesi için yaptıklarından öğrenecekleri çok şey olduğunu belirterek, "Bu vesileyle, genç nesillere Mehmet Akif'in eserlerini okumalarını tavsiye ediyorum" dedi.
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Akif Ersoy"un, vatansever kimliğiyle milli mücadeleye büyük destek verdiğini belirterek, "Mehmet Akif, Anadolu işgalinin en zorlu dönemlerinde çeşitli illerde yaptığı konuşmalarla, insanlara umut aşılamış, milli şuurun güçlenmesine hizmet etmiştir" dedi.

    AKİF VATAN ŞAİRİ

    Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Akif Ersoy"un vefatının yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "vatan şairi" olarak tanımladığı Mehmet Akif Ersoy"un, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden biri olarak milletin gönlünde müstesna bir yer edindiğini bildirdi.

    Mehmet Akif"in, büyük bir şair olması yanında, çağı iyi anlayan, gelişmeleri yakından takip eden bir münevver aydın ve fikir adamı olduğunu, ölümsüz eserleri, fikirleri, idealleri, örnek kişiliği ve mütevazı hayatıyla millete malolduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Yazıları, konuşmaları ve şiirleriyle geniş kitleleri etkileyen Mehmet Akif Ersoy, edebiyat ve kültür dünyamızı zenginleştirmiştir.

    Mehmet Akif, vatansever kimliğiyle milli mücadeleye büyük destek vermiştir. Anadolu işgalinin en zorlu dönemlerinde çeşitli illerde yaptığı konuşmalarla, insanlara umut aşılamış, milli şuurun güçlenmesine hizmet etmiştir" dedi.

    YENİ NESİLLERE OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM

    Cumhurbaşkanı Gül "milli şair" Mehmet Akif"in, kaleme aldığı İstiklal Marşı'nda, Türk milletinin özünü, yüceliğini, duygularını, milli ve manevi değerlerini en mükemmel şekilde ortaya koyduğunu bildirdi ve şöyle devam etti:

    "Akif, İstiklal Marşı'yla, ezelden beri hür yaşamış milletimizin sesi, dili olmuştur. İçinden geldiği toplumun duygu ve fikir dünyasını çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, en önemli eseri Safahat'ta da, milletimizin sorunlarını, acılarını, üzüntülerini, sevinçlerini, ümitlerini dile getirmiştir.

    Mehmet Akif Safahat'ta, sosyal olayları ortaya koyarak tahlil etmiş ve problemlere çözüm yolunu göstermiştir. Günümüze de ışık tutan ve herkesin çıkaracağı önemli dersler bulunduğuna inandığım Safahat'ın, bugün geniş halk kitleleri tarafından okunmasını memnuniyetle karşılıyorum.

    Yeni nesillerin Mehmet Akif Ersoy'un düşüncelerinden, hayatından, hayata bakışından, vatan ve millet sevgisinden, ülkesi için yaptıklarından öğrenecekleri çok şey olduğu kanaatindeyim. Bu vesileyle, genç nesillere Mehmet Akif'in eserlerini okumalarını tavsiye ediyorum.

    Kendisine hizmet eden büyük evlatlarını hiçbir zaman unutmayan aziz milletimiz, Mehmet Akif Ersoy'un aziz hatırasını her zaman saygıyla yad edecektir."




    Gül'den gençlere Akif'i okuyun tavsiyesi Yorumları