Başbakan Erdoğan Irak'a gidiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (14:38)   Son Mesaj: 12-27-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    12-27-2010

    Başbakan Erdoğan Irak'a gidiyor

    Başbakan Erdoğan Irak'a gidiyor


    Başbakan Erdoğan, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri ödül töreninde, bugün ulaşılan seviyelerin aktif dış politikanın meyvesi olduğunu söyledi. Yapılan yatırımlar için teşekkür etti. Erdoğan Irak'a gideceğini de açıkladı

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok kısa süre içinde önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu Irak'a göndereceğini, ardından da kendisinin Irak'a gideceğini bildirdi.
    Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin Sheraton Otel'de düzenlediği ''2010 Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni''ne katıldı.

    Irak'ta çok ciddi, güneye doğru yeni yapılanmalar olacağını, Irak'ta riskler bulunduğunu belirterek, ''Ama ekonomi zaten risktir. Girişimcilik risktir, bu riski alarak buralarda hep beraber bazı adımları atarsak gelecek çok daha farklı olacaktır. Ben kısa bir zaman içerisinde Dışişleri Bakanımı Irak'a göndereceğim. hemen arkasından kendim büyük bir heyetle inşallah Irak'a gideceğim'' dedi.

    Erdoğan şöyle konuştu:

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri ödül töreninde konuşuyor. Bizim Ab ile ilgili kararlılığımızı görmeyenler var. Bu bir yaşam biçimidir. Vucut dili ile konuşulur. Bazı dış politikadaki kasıtlı analizlerle yanlış mesaj veriliyor.

    Çıkın yurt dışındaki Türkiye'nin imajını görün. Yurtdışında sadece elçiliklerde değil firmalarda da bayrağımızı görecek ve iftihar edeceksiniz. Bütün anlattıklarımı yurt dışı vatandaşlarımız hissediyor. Masum ve mazlum kalmış halklar hissediyor.

    İhracat 32 milyar dolardan 110 milyar doları yakalamışsa bunun bir anlamı var. Kriz nedeniyle 132'yi kaybettik ama yeniden yakalayacağız. Yüzlerce milyar dolarlık seviyeleri bu ülke yakalayacak. Bu aktif bir dış politikanın neticesidir. Çin'den sonra 2. sırada yer alıyorsak bu başarının eseridir.

    Çok çabalayıp ilerlemek ve orada tutunmak zorundayız. 2023'te Türkiye'yi her alanda büyük ve güçlü bir ülke haline getirme hedefimize ulaşmak için de el birliği ile çalışacağız.

    Türkiye'yi ilk 10 ülke arasına sokacağız. İstikrarı korumak idame ettirmek hükümetlerin görevi olamaz. Herkese sorumluluk düşüyor.

    Milletin gördüğünü herkes görmeli ve arzulamalı. Bunları yapanların hakkını yemek istemem. En son Bitlis'te yapılanları gördük. Eren ailesine nasıl teşekkür etmem ki?

    Bundan hepimiz kazançlı çıkacağız esnaf, halk, köylü kazançlı çıkacak.

    Milli Birlik projesini gerçekleşmesini istemeyenlerden daha fazla kardeşliği isteyenlerin sesi çıkmalı.

    Bekle gör hükümet bir yapsın anlayışı gençlerin ölümünden rant yapanları ihya eder.

    Kısa süre sonra ben Dış İşleri Bakanımı gönderiyorum kısa bir zaman sonra ben de Irak'a gideceğim.

    Size Türkiye'nin bayrağını dalgalandırdığınız için teşekkür ediyorum. 2011'in ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.




    Başbakan Erdoğan Irak'a gidiyor Yorumları