Kılıç'tan İzmir Belediyesi'ne suçlama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-27-2010 (14:37)   Son Mesaj: 12-27-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    12-27-2010

    Kılıç'tan İzmir Belediyesi'ne suçlama

    Kılıç'tan İzmir Belediyesi'ne suçlama


    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesinin verdiği sözleri tuttuğunun bugüne kadar hiç görülmediğini savundu.

    Kılıç, düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de ulaşım zammının iptaliyle ilgili mahkeme kararına yönelik, Büyükşehir Belediyesinin temyiz başvurusunun olumsuz sonuçlandığını, bu nedenle 2009 yılında haziran-aralık döneminde fazladan alınan ücretlerin iadesinin zorunlu hale geldiğini söyledi.
    Belediyenin, İzmirlilerin hukuken de onaylanan mağduriyetini görmezden gelerek ''hukuka meydan okuduğunu'' öne süren Kılıç, ''Kent kartlardaki bilgilere ulaşılmaması halinde çözüm; önümüzdeki 6 ay boyunca 1 Haziran 2009 öncesi tarifelerin uygulanmasıdır'' dedi.

    Kılıç, İzmir'de hafta içi otobüslerde yer bulmanın çok zor olduğunu, hafta sonu da sefer sayılarının azaltılmasından dolayı insanların saatlerce duraklarda beklediğini, belediyenin ESHOT ve İZULAŞ'ın zararını kapatmak için zam yaptığını, üniversite öğrencilerinin yıllardır ücretsiz yararlandığı otobüslerin ücretli hale getirildiğini, 60 yaş kartlarının kullanım hakkının sınırlandırıldığını anlattı.

    Toplam 5,5 kilometre olan ve 2008'de bitirilmesi gereken Üçyol-Üçkuyular metro hattının hala tamamlanamadığını, bu yüzden vatandaşın ve esnafın mağdur olduğunu vurgulayan Kılıç şöyle konuştu:

    ''İzmir Büyükşehir Belediyesinin verdiği sözleri tuttuğu bugüne kadar hiç görülmemiştir. 10 yıllık bir proje olan Aliağa-Menderes arasındaki 80 kilometrelik banliyö hattını geçen yıl mayıs ayında açacağını söylemiştir, ama tamamını hala açamamıştır. Başı sıkıştı mı topu hükümete atar. İş bilmezliğinden dolayı iptal edilen ihalelerden Kamu İhale Kurumunu sorumlu tutar. Ve maalesef işin iç yüzünü araştırmayan İzmirlileri bu yöntemle kandırmaya çalışır.

    Aliağa-Menderes banliyö sistemi yarım yamalak devreye girdi ama sorunlar tükenmiyor. Bazı günler elektrik verilmemesi nedeniyle seferler yapılamıyor. Sinyalizasyon sorunu nedeniyle bazen trenler yolda kalıyor. Binlerce kişi işlerine geç kalıyor. Yılan hikayesine dönen metro projelerindeki gecikmelerde aylar ayları, yıllar yılları kovalıyor. Kimi kandırıyorsunuz?''

    Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 22 kilometrelik üç yeni metro hattının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için başvuruda bulunacaklarını söylemesinin ''metroları yapamayacağının açık bir itirafı'' olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

    ''Belediye yine büyük bir beceriksizlik sergileyerek, bitiremedikleri metro projelerinin Ulaştırma Bakanlığına devriyle ilgili yasadan yararlanmak için geç harekete geçince 2011 fırsatını kaçırdı. İlgili yasal düzenleme geçtiğimiz ağustos ayında tamamlanmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi başvuru yazısını 10 gün önce Ulaştırma Bakanlığı'na gönderince İzmir'in talepleri 2011 yatırım programına alınamadı. Bırakın metroyu zamanında bitirmeyi, başvuruyu bile zamanında yapamayan bir belediyeyle karşı karşıyayız. Kent




    Kılıç'tan İzmir Belediyesi'ne suçlama Yorumları