Adana'daki cinayete müebbet cezası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (14:06)   Son Mesaj: 12-27-2010 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    12-27-2010

    Adana'daki cinayete müebbet cezası

    Adana'daki cinayete müebbet cezası


    Adana'da, köy yakınlarında hayvan otlattığı sırada tecavüz ettiği halasını direnmesi üzerine bıçaklayarak öldürdüğü ve cesedini sulama kanalına attığı gerekçesiyle yargılanan sanık, cinayetten müebbet, cinsel saldırı suçundan ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık İbrahim Aslan (20) hazır bulundu.
    Sanığın avukatı Aslan'ın, öldürdüğü iddia edilen Zehra D'nin öz halası olmadığını ve müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığından şüphelerinin bulunduğunu, bundan dolayı tekrar rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise bu talebi ret etti.

    Aslan, ifadesinde, ''Ben bu suçları işlemediğime yemin ederim. Tutuklu kalmak beni mağdur etti. Her iki suçlamayı da kabul etmiyor, beraat etmek istiyorum'' dedi.

    Mahkeme heyeti verdiği kararda Aslan'a, cinayetten müebbet, cinsel saldırı suçundan ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

    Sanık İbrahim Aslan, 18 Aralık 2009'da, Seyhan ilçesine bağlı Zeytinli köyü yakınlarında, 8 çocuk annesi Zehra D'ye (40) tecavüz ettiği ve bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış, hakkında ''nitelikli cinsel saldırı, yakalanmamak amacıyla öldürme'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

    Halasına tecavüz ettiği DNA testiyle belirlenen sanık, önceki ifadelerinde halasına tecavüz ettiğini ve öldürdüğünü itiraf etmişti.




    Adana'daki cinayete müebbet cezası Yorumları