Öğrenciler kan vermek için birbirleriyle yarıştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (13:52)   Son Mesaj: 12-27-2010 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    12-27-2010

    Öğrenciler kan vermek için birbirleriyle yarıştı

    Öğrenciler kan vermek için birbirleriyle yarıştı


    Kızılay Doğu Anadolu Bölgesi Bayburt Merkezi'nin başlattığı kan bağışı kampanyasına Bayburt Üniversitesi Bayburt Eğitim Fakültesi öğrencilerinden büyük destek geldi.


    Bayburt Eğitim Fakültesi öğrencileri ve personeli Kızılay"ın başlattığı kampanya çerçevesinde kan bağışında bulundu. Bayburt Eğitim Fakültesi girişinde kurulan bölümde bağışta bulunan öğrenciler kan vermek için birbirleriyle yarıştı.
    Bayburt Üniversitesi"nin öğretmen adayı öğrencileri, Kızılay"ın başlattığı kampanya kapsamında Bayburt Eğitim Fakültesi"nde kan bağışında bulundu. Doğu Anadolu Kızılay Kan Merkezi görevlisi Dr. Abdullah Özer, öğrencilerin kampanyaya katılımının sevindirici boyutta olduğunu, 200 kişinin kan bağışı için başvurduğunu bunlardan 150"sinin kan bağışta bulunabildiğini belirtti.

    Kız öğrencilerin erkek öğrencilere nazaran daha istekli olduğunu söyleyen Dr. Özer, fiziki şartlar sebebiyle de her kız öğrencinin kan bağışında bulunmaya müsait olmadığını ifade etti. 18-65 yaş arası ve 50 kilogramın üzerindeki herkesin, kan değerleri uygun olması halinde bağışta bulunabildiğini kaydeden Dr. Özer, kan bağışında bulunmak isteyen kız öğrencilerden bir kısmının bu sebepten dolayı kan veremediklerini belirtti. Acar, erkek öğrencilerden kan bağışı konusunda daha istekli olmaları gerektiğinin de sözlerine ekledi. Dr. Özer şunları söyledi:

    "Yılda 2 kez kan bağışında bulunmak sağlık açısından çok önemli. Sağlıklı oldukları halde yorgunluk, halsizlik, kronik baş ağrısı gibi şikâyetleri olanları mutlaka kan bağışı yapmaya çağırıyoruz. Her bağışta vücudumuzda dolaşan kanın önemli bir kısmı tazeleniyor. Vücut dinç hale geliyor. Ayrıca kan bağışında bulunan donörlerin kan tahlilleri de yapıldığından bir anlamda check-up"tan da geçmiş oluyorlar"

    Doğu Anadolu Bölgesinde günlük 150 ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Kan ihtiyacının büyük bir kısmı da Kızılay tarafından karşılanıyor. Kan bağışı yapmak isteyenlere "Donör Sorgulama Formu" doldurtularak bağışta bulunabilecekler belirleniyor ve sisteme kaydediliyor. Kan bağışı sonrasında tahlile gönderilen kanlardan hastalık tespit edilenlere ulaşılarak durum hakkında bilgilendiriliyor.

    Bayburt Üniversitesi"ndeki kan bağışı kampanyası bu hafta içinde İİBF ve Mühendislik Fakültesi"nde de devam edecek.

    Haber 7




    Öğrenciler kan vermek için birbirleriyle yarıştı Yorumları