Din-Bir-Sen'den Ayşe Sucu'ya suçlama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (12:54)   Son Mesaj: 12-27-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    12-27-2010

    Din-Bir-Sen'den Ayşe Sucu'ya suçlama

    Din-Bir-Sen'den Ayşe Sucu'ya suçlama


    Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak,görevden alınan Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Ayşe Sucu'nun, ''açıklamaları ve takındığı tutumlarla her zaman İslam dininin söylediklerine ve teşkilat yapısına aykırı bir duruş sergilediğini'' öne sürdü.

    Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, Sucu'nun görevden alınmasının ''bir takım çevreler tarafından abartıldığını, bildik medyanın bir bardak suda fırtınalar koparmak istediğini'' savundu.
    Türkiye'de birçok yerde görev değişiklikleri olduğunu, bunların hiçbirinin haber niteliği taşımadığını ifade eden Şenocak, şunları kaydetti:

    ''Medyada asılsız bilgilerle abartılan Ayşe Sucu'yu, yaklaşık 12 bin kadın çalışanı olan Diyanet teşkilatında acaba kaç kişi tanıyor? Çalışanların hangisine hizmet etmiştir? Teşkilatımızın kadın görevlilerinden kimler bu merkezi bilmektedir? Ayşe Sucu, kadın görevlilerimizin hangisine şefkatle davranmış ve hangi etkinliğe davet etmiştir? Yanındaki yönetimde kaç tane kadın din görevlisi vardır? Yaptığı açıklamalar ve takındığı tutumlarla her zaman dinimizin söylediklerine ve teşkilatımızın yapısına aykırı bir duruş sergilemiştir. TDV'nin bu noktada verdiği karar oldukça isabetlidir. Bu ülkenin hiçbir kurumunda bulunan yönetici değiştirilemez olamaz. Her fırsatta demokrasiyi kendilerine bir araç olarak gören çevreler, Sucu'nun 14 yıldır görev yapmasına hiç değinmediler.''

    Kadın Faaliyetleri Merkezinin üye sayısının 12 bin değil, bin 200 civarında olduğunu ileri süren Şenocak, bunun bir başarısızlık olduğunu iddia etti.

    Bir takım çevrelerin ''İslam'ı onların istediği gibi yorumlaması'' nedeniyle Sucu'ya sahip çıktıklarını öne süren Şenocak, açıklamasında ''İslam hiç kimseye göre değişmez, hiç kimse haddini aşarak İslam'ı kendine göre yorumlamasın. Yeni yapılanma döneminde gerçekleşen bu değişiklikleri çok olumlu buluyoruz. Sendika olarak bu değişikliklerin sonuna kadar destekçisi olacağız'' görüşüne yer verdi.




    Din-Bir-Sen'den Ayşe Sucu'ya suçlama Yorumları