Sky 15 milyon dolarla iç hatlara girdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (10:21)   Son Mesaj: 12-27-2010 (10:21)    Cevap: 0    Gösterim: 404  

    12-27-2010

    Sky 15 milyon dolarla iç hatlara girdi

    Sky 15 milyon dolarla iç hatlara girdi


    Ağırlıklı olarak turistleri Türkiye'ye taşıyan Sky Airlines, 15 milyon dolarlık yatırımla iç hatlarda uçacak. Dört adet uçağını iç uçuşlara ayıran Sky Airlines, yedi şehirle başlayıp yaz aylarında 17 şehre çıkacak.

    Türkiye'ye yurtdışından yolcu taşıyan Sky Airlines, 15 Ocak'ta iç hatlarda tarifeli uçuşlara başlıyor. İlk etapta dört uçağını iç uçuşlara ayıran Sky Airlines, kış döneminde Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van ve Trabzon'da uçacak.
    737-400 tipi dört adet uçağını iç uçuşlara ayıran Sky Airlines, uçaklarındaki 170 olan koltuk sayısını 162'ye indirip, koltuk mesafesini rakiplerine göre ortalama 15 santimetre daha geniş tutarak daha konforlu bir uçuş imkanı sağlamayı hedefliyor.

    Dünya Seyahat Ödülleri Yarışması'nda, 'Avrupa'nın en iyi Charter Şirketi' seçilen Sky Airlines'in bağlı olduğu Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nı merkez olarak kullanacaklarını, ilk yıl 1 milyon kişi taşıyıp 150 milyon lira ciro yapacaklarını kaydetti.

    Görgülü, 'uçakta sudan para isteyip yolcularda stres yaratan bir havayolu şirketi olamayacaklarını belirterek, "Türk misafirperverliğine özgü hizmet vereceğiz" dedi.

    27 BİN FEET'TE BASIN TOPLANTISI

    Talha Görgülü, Sky'ın İstanbul-Antalya tanıtım uçuşunda 27 bin feet yükseklikte yaptığı basın toplantısında, şimdiye kadar 11 milyon kişi taşıyan ödüllü bir charter şirketi olduklarını, bundan sonra Türkiye'de iç hat uçuşlarına başlayacaklarını kaydetti.

    Hizmet standardını tarifeli iç hatlara taşımak için 15 milyon dolarlık bir ek yatırım yaptıklarını belirten Görgülü, tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.,

    Tur şirketi olmayan ayakta kalamaz

    Arkasında tur operatörü olmayan bir havayolu şirketinin başarılı olamayacağını anlatan Talha Görgülü, "Bunu yakın tarihte gördük.

    Bizim geçen yıl taşıdığımız 2.5 milyon yolcunun yüzde 70'i tur şirketimiz tarafından sağlandı" dedi. Kendisinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ikinci başkanı olduğunu hatırlatan Görgülü, "Bu nedenle bütün seyahat acenteleri de Sky biletlerini satacaklar.

    Bunun yanı sıra internetten de bilet alınabilecek. Genç, çocuk ve askerlere yönelik özel çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

    2011 ciro hedefi 150 milyon lira

    Talha Görgülü, İstanbul uçuşlarında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kullanılacağını belirterek, kış döneminde yedi kent arasında yapılacak uçuşlara yaz sezonunda 10 yeni şehir daha ekleneceğini bildirdi.

    İlk yıl 1 milyon yolcu taşıyarak, 150 milyon liralık ciro gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlatan Görgülü, şunları kaydetti: "Rötarsız yolculuk sunmak amacıyla 17 uçaklık filosundan dört uçağı sadece tarifeli iç hat uçuşları için ayırdık.

    Tümü Boeing 737-400 serisinden olan uçaklarda yolcuların konforlu bir oturma düzenine sahip olmaları için 170 olan koltuk sayısını 162'ye düşürdü. İç hat uçuşlarında ikram servisleri alkollü içecekler dışında ücretsiz olacak.''




    Sky 15 milyon dolarla iç hatlara girdi Yorumları