Kur baskısıyla otoda zam kapıda   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (09:21)   Son Mesaj: 12-27-2010 (09:21)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    12-27-2010

    Kur baskısıyla otoda zam kapıda

    Kur baskısıyla otoda zam kapıda


    Kurdaki yüzde 5'lik yükseliş, oto fiyatlarına baskı yapmaya başladı. Otomotiv yetkilileri, yeni yılda yüzde 2 ila 4'lük zammın kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

    Döviz kurlarındaki yükseliş ve fabrikaların fiyat ayarlaması yapması, ocakta otomobil fiyatlarının artmasına neden olacak. Yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi'ndeki artış da hesaplandığında fiyatların ortalama yüzde 2-4 arasında zamlanacağı tahmin ediliyor. Kia-Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, kurun kasım sonundan bugüne kadar yüzde 5 arttığına dikkat çekerek, "Kurdaki yükselişe rağmen, aralık ayı nedeniyle kimse fiyat ayarlaması yapmadı" dedi.
    Koçak, ocakta kampanyaların hız keseceğini söyledi. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Genel Müdürü Vedat Uygun da fiyatlarda artış bekleyen yöneticilerden. Uygun, ortalama 2-4 arasında zam olabileceğini ifade etti. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner ise "Yıl sonu yoğun kampanyalar olduğundan, geçen yıllarda olduğu gibi ocakta herkes fiyat düzeltmesi yapar" yorumunu yaptı.

    Yılın fırsatı için son 4 gün

    OTOMOTİVDE yılın son fırsatı için dört gün kaldı. Bu yıl Türkiye'deki 20'nci yılını kutlayan Opel'in "En son ve en büyük kampanya" sı da devam ediyor. Kampanyada, Insignia 2.0 CTDI 130 bg Active Select Elegance modeli 67 bin 520 TL gibi özel bir fiyatla sunuluyor. Ayrıca, Corsa, Astra Klasik ve Astra sedan modellerinde de avantajlı fiyatlar var.

    SABAH




    Kur baskısıyla otoda zam kapıda Yorumları