Şanlıurfa'da BDP mitinginde 20 gözaltı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (22:04)   Son Mesaj: 12-26-2010 (22:04)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    12-26-2010

    Şanlıurfa'da BDP mitinginde 20 gözaltı

    Şanlıurfa'da BDP mitinginde 20 gözaltı


    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Teşkilatı'nın 'Kadına Özgürlük' mitinginde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan ve posterlerini taşıyan 20 kişi gözaltına alındı

    Şanlıurfa'da BDP İl Teşkilatı yönetimi kadına özgürlük ve eşitlik sloganı ile bir miting düzenledi. BDP'li Sebahat Tuncel'in konuşmacı olarak katıldığı miting sırasında yüzlerini örterek ellerinde taşıdıkları PKK lideri Abdullah Öcalan posterleri ile slogan atan 20 kişi yakalandı.
    Ali Şelli Parkı'nda toplanan yüzlerce kişilik grup sloganlar, Kürtçe şarkılar ve zılgıtlar eşliğinde Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Grup içinde bazı provakatörlerin olduğu kanısına varan polis, anons ederek grup ile alakası olmayan kişilerin meydanı terk etmesini istedi. İş merkezine yürümek isteyen gruba polis tarafından izin çıkmadı. Bunun üzerine grup, izin verilmediği takdirde Atatürk Bulvarı'nda cadde üzerinde oturma eylemi yapacaklarını belirterek, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın gelmesini talep etti.

    Bölgeye gelen Sabri Durmuşlar ile BDP temsilcileri görüştükten sonra grubun bulvar üzerinde trafik akışını engellemeden Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürümeleri konusunda anlaşıldı. Güvenlik güçlerinin kontrolü altında yürüyüş yapan grup, Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Yüzlerce polisin güvenliği sağladığı yürüyüşte herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

    Bahçıvan İş Merkezi önünde gruba BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve BDP Milletvekili Sebahat Tuncel seslendi. Binici, konuşmasını Kürtçe gerçekleştirdi. Sebahat Tuncel önce 'namusumuz özgürlüğümüzdür' kampanyası başlattıklarını dile getirerek, namus kavramının neye göre ele alınacağını değerlendirdi. Tuncel, namustan herkesin eşit ve özgürlüğünün tanınmasını kastettiğini söyledi. Tuncel konuşmasında kadın-erkek eşitliğine de değinerek, "Kadınlar günümüzde tarlalarda ve fabrikalarda çalışıyorlar. Bu meydanlar kadının da hakkıdır. Görüyoruz ki günümüzde 13-14 yaşında kızlar evlendiriliyorlar ve çocuk sahibi olmak zorunda kalıyorlar. Oysaki onlar da bir erkek kadar toplumda özgür ve demokratik bir bakışla karşılanmalı ve fikirlerine başvurulmalıdır. Meclis'te bildiğiniz gibi toplam 19 kadın vekil var. Bu 19 vekilin 14'ü bizim partimizdedir." dedi.

    Programın sona ermesi ile polis, Öcalan'ın pankartlarını taşıyan ve Öcalan lehine slogan atan 20 kişiyi gözaltına aldı.




    Şanlıurfa'da BDP mitinginde 20 gözaltı Yorumları