'Biji Serok Apo' sloganına 79 yıl hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (19:08)   Son Mesaj: 12-26-2010 (19:08)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    12-26-2010

    'Biji Serok Apo' sloganına 79 yıl hapis

    'Biji Serok Apo' sloganına 79 yıl hapis


    Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde yapılan bir gösteride "Biji Serok Apo" sloganı attıkları gerekçesi ile yargılanan 11 kişiye 79 yıl hapis cezası verildi.

    Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 15 Şubat 2010'da PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye getirilişinin yıldönümü protestosuna katıldıkları ve "Biji Serok Apo" sloganı attıkları gerekçesi ile 11 kişi hakkında "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmekten" açılan dava sonuçlandı.
    Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan davada 11 sanığa " Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten" 5'er yıl, 3'er ay, "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmekten" 1'er yıl, "Örgüt propagandası yapmaktan" 10'ar ay olmak üzere toplam 79 yıl 7 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

    Cezaya tepki gösteren BDP Beytüşşebap İlçe Başkanı Halit Erdem ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Olayı ceza "terörü" olarak niteleyen Erdem, Kürtlerin kendilerini ifade etmesinden dolayı hapis cezaları ile cezalandırılmasını kınadı.

    Erdem, "Devletin bize yaklaşım politikası Kürt sorununu gündem dışı tutarak yaklaşmaktadırlar. 35 yıldır asimilasyon, siyasi yargılama ve tutuklamalar ve faili meçhuller Kürtlere yaklaşımın göstergesidir. Günümüzde ise ağır hapis cezaları vererek Kürt halkının gözünü korkutup davalarından vazgeçirmeye beklentisindedirler. Ama bunu bilsinler ki bunu başaramayacaklar. Kürt halkını davalarından vazgeçiremeyecekler" dedi.




    'Biji Serok Apo' sloganına 79 yıl hapis Yorumları