Baz istasyonuna 'kefenli' tepki   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-26-2010 (18:04)   Son Mesaj: 12-26-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    12-26-2010

    Baz istasyonuna 'kefenli' tepki

    Baz istasyonuna 'kefenli' tepki


    Kayseri'de bir gurup vatandaş, mahallelerine baz istasyonu kurulmak istenmesini protesto etti.

    Aralarında kefen giyen çocukların da bulunduğu bir grup Alsancak Mahallesi sakini, baz istasyonu kurulması planlanan 4. cadde 33. sokaktaki Hayrettin Ö'ye ait arsa çevresinde toplandı.
    ''Radyasyon değil, oksijen istiyoruz'' diye slogan atan grup ile bu sırada olay yerine gelen arsa sahibi Hayrettin Ö. arasında tartışma çıktı.

    Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine çağrılan polis ekipleri, birbirlerinden şikayetçi olan arsa sahibi Hayrettin Ö. ile mahalle sakinlerinden Tuncay D. ve annesi Solmaz D. ile Gıyas Ç'yi gözaltına alarak Argıncık Karakolu'na götürdü.

    Bunun üzerine karakol önüne gelen mahalle sakinleri, protestolarına burada da devam ettiler. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmaları üzerine mahalle sakinleri sessizce dağıldı.

    Bu arada mahalle sakinlerinden Şerife Kavaklı, karakol önünde yaptığı açıklamada, GSM şirketinin arsa sahibi Hayrettin Ö. ile para karşılığı anlaştığını öne sürdü.

    Kavaklı, arsa sahibinin kendilerine ''sondaj çalışması yaptıklarını'' söylediğini ifade ederek, şunları anlattı:

    ''Bize su kuyusu için sondaj çalışması yapıyoruz dediler ama bir de baktık ki direk dikilmişler. Sonradan öğrendik ki baz istasyonu kuruyorlarmış. Yetkililere rica ediyoruz bunun buraya kurulmasına müsaade etmesinler. Ben 8 yıldır kanser hastasıyım. Bunu ailesinde yaşayan bilir. Biz kendimizden geçtik ama çocuklarımız ve torunlarımız var. Onların acı çekmesini istemiyoruz.''




    Baz istasyonuna 'kefenli' tepki Yorumları