Twitter'da devletin zirvesiyle senli benli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (16:57)   Son Mesaj: 12-26-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    12-26-2010

    Twitter'da devletin zirvesiyle senli benli

    Twitter'da devletin zirvesiyle senli benli


    '@Genelkurmay Sen yetkili bir abiye benziyorsun @cbabdullahgul Size baba diyebilir miyim?' Sanal alemde mevki, makam fark etmiyor. Duvarlar yıkılıyor, mantık süzgeci yerini 'içinizden gelen'e bırakıyor. İşte örnekleri:

    Gülay Altan'ın haberi
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ya da Genelkurmay fark etmiyor, Twitter'daki takipçileri öyle 'mention'lar gönderiyorlar ki...

    İnternet hayatımıza durmadan yeni kavramlar taşırken sosyal paylaşım siteleri de klasik iletişim şekillerini değiştiriyor.

    Örneğin Cumhurbaşkanı'na ulaşmanız, aşmanız gereken bürokratik engeller ve protokol kuralları nedeniyle eğer konumunuz bunları sağlamaya yetmiyorsa neredeyse imkansızdır. Üstelik bürokrasi ve protokol dünyası sizi öyle kuşatır ki söyleyecekleriniz de beyninizdeki otokontrol süzgeçlerinden süzüle süzüle özenle seçilen cümlelerden oluşur. Peki, internette bir üyelik almak ve klavye tuşlarında serbestçe gezinen parmaklarınızla beyniniz arasındaki koordinasyona göre içinizden geldiğinizce yazdıklarınız sadece enter ya da send tuşuna basmanıza bağlıysa?

    İşte o zaman duvarlar yıkılıyor, mantık süzgeci yerini 'içimden gelen'e bırakıyor, samimiyet artıyor ve sanal dünya herkesi eşitliyor. Geçtiğimiz günlerde bazı sanatçıların hayranlarıyla Twitter üzerinden 'Bana ne hakla 'sen' diye hitap edersin?' tartışması yaşandığını hatırlayın... Son dönemde siyasetçilerin de ilgi gösterdiği Twitter'da sanal saygı ve sınırlar tartışması daha net izlenebilir. Her ne kadar kendileri kimseyi muhatap almayıp yanıt yazmasalar da stand-up kıvamındaki yorumlar en azından takipçilerini bazen güldürüyor bazen de düşündürüyor.

    DEVLETİN ZİRVESİYLE SENLİ BENLİ

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'in en popüler isimlerinden biri. 155 binden fazla takipçisi var. Siteye 9 Aralık 2009'da üye olup tweet atmaya başlayan Cumhurbaşkanı, kimseyi takip etmiyor. Kendisine gelen iletileri; sevenler ve destekleyenler; ricacılar; eleştirenler ve dalga geçenler olarak sınıflandırabiliriz. İşte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Twitter'daki cbabdullahgul hesabından gönderilen ve aradaki mesafeyi sıfırlayan tweetler...

    - @cbabdullahgul kankan Fehmi Koruyu sutlamislar Yeni Safak'tan, ama sen uçağında gezdirmeye devam edersin herhalde

    - Uzun süredir tweet atmıyorsunuz sayın @cbabdullahgul, Kasım ayı internet faturasını yatırmadığınız söylentileri dolaşıyor sanal alemde.

    - murphy kanunları için de referandum yapabilir miyiz? @cbabdullahgul

    - sayın @cbabdullahgul kayseri bld.bşknına kefil oldunuz bana da kefil olunda ziraat bankdan kredi çekim.

    - @cbabdullahgul size de iyi akşamlar sayın cumhurbaşkanım

    - @cbabdullahgul sayın gül. Kayseri yolsuzluguyla ilgili 'Konusursam taraf olurum' demistiniz. 3 gun sonra 'özhaseki'ye kefilim' dediniz neden?

    - @cbabdullahgul Eco diyip durma ya zaten 51 almışım economy den

    - @cbabdullahgul sizin yuzunuzden trafik var. Zirve yuzunden. Eve kacta donecegimi Allah bilir

    - @cbabdullahgul benımlede cay ıcın lutfen

    - @cbabdullahgul evet ok yaydan çıktı. ülke bölünüyor. ne yapmayı düşünüyorsunuz? destek mi olacaksınız? karşısında mı duracaksınız?

    - @cbabdullahgul size mesaj yolladım lütfen ilgilenin 100%kör biri cezaevinde yatıyor.raporlar olmasına rağmen bknlıktan geçip sizeulaşmıyor

    - @cbabdullahgul sızı sevıyorum sayın cumhurbaskanım.

    - @cbabdullahgul şu okullarda ki kıyafet yönetmeliğinizi kaldırsanız ne iyi olur sayın,çok sevgili,en çok sevdiğim cumhurbaşkanım.

    - @cbabdullahgul cem yilmazdan daha cok guldurdugunuz icin beni tesekkur ederim

    - sayın@cbabdullahgul 4.5 yıl önce verdiğiniz sözü (hani DOKUNULMAZLIK KALKACAK olan varya o) hala tutmadığınzı hatırlatır saygılar sunarım.

    - Sayın @cbabdullahgul; bence tahtınızı, pardon koltuğunuzu bırakmanızın tam zamanı.

    - @cbabdullahgul vay başkanım sen buralara gelirmiydin yaa.

    - @cbabdullahgul allah kolaylık versin reis

    - @cbabdullahgul Size baba diyebilir miyim?

    - Yine rüyamda basbakanı gördüm bu sefer @cbabdullahgul de vardı. Rüyalarım kesin özelleştirilicek yorumunu yapmakdan kendimi alamıyorum

    - @cbabdullahgul selamun aleykum sayın cumhurbaşkanımız Allah yar ve yardımcınız olsun çekemyenler çok fazla malum ama dualarımız sizinle hep.

    GENELKURMAY TWİTTER'DA YOK AMA...

    Resmi olarak iki yıl önce, 'www.tsk.tr dışında herhangi bir internet sitesinde yokuz' açıklaması yapsalar da Twitter'daki 'Genelkurmay' isimli kullanıcı 5 Ekim 2009'dan beri tweetlemeye devam ediyor. Yani Twittter'daki 'genelkurmay' her ne kadar lokasyon bölümüne Karargah yazsa da karargahtan tweet'lemiyor. Sürekli artan takipçilerinin sayısı yaklaşık 8 bin. Ve Genelkurmay'a @Genelkurmay aracılığıyla mesaj gönderiyorlar. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki bilgi notlarına link veren sahte kullanıcıya gelen mesajları da sınıflandırırsak; destekleyenler ve eleştirenler şeklinde ikiye ayırabiliriz.

    - tdk tsk'ya muhtıra versin. hatta önce muhtıra, sonra da türkçe dersi versin. @Genelkurmay

    - Vatan savunması için güvendiğiniz @Genelkurmay ın Anayasaya aykırı oluşumlar için kaygısını dile getirmesi, sizi niye rahatsız ediyor?

    - @Genelkurmay Sen yetkili bir abiye benziyorsun.

    - @Genelkurmay resmi tarih kitaplarının dışında da kitap okusanız iyi olacak

    - @Genelkurmay ordumuzu seviyoruz. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE......

    - rojbaş- günaydın @Genelkurmay

    - @Genelkurmay 1983 yılında Kürtçeye getirilen yasak olmasaydı bugünkü PKK olur muydu?

    - @Genelkurmay Dil yarası dil yarası en acı yara imiş....

    - @Genelkurmay 'ın son açıklaması alışkanlıktandı tamamen... twitter'da bu kadar hırpalandıktan sonra bi daha yapmazlar umarım

    - Muhtıranı gördüm; rest! @Genelkurmay

    - CE EEE! Kabul edin korkutum sizi! Buna dense dense 'ce muhtıra denir abiler. Yemezler yani, büyüdük artık! Kapiş?! Ahaha @Genelkurmay

    - @Genelkurmay Kürtçeyi kafana takma. Biz aramızda konuşup hallediyoruz.

    - O kadar mention atılıyor, bir cevap atan yok, halka kaynaşın lütfen @Genelkurmay

    GÜZEL ŞEYLER SÖYLE

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Kasım 2010'da katılmış Twitter'a, 22 bin takipçisi var. Şimdiye kadar 50 tweet'i yayınlanmış.

    @dbdevletbahceli Eger Federasyonlari, Özerklikleri Bölücülük olarak görüyorsanz, o zaman size o Konu üzerine birkac Kitap okumanizi öneriyorum

    @dbdevletbahceli MHP'yi ulusalcı-kemalist çizgiye taşıdınız. MHP üzerinde oyun oynayan sizsiniz..Ülkücüler sizi lider olarak görmemektedir.

    @dbdevletbahceli Halkta size karşı bir sıcaklık oluşmasına imkan vermiyorsunuz. Halbuki halkımız sizin karakterinizdeki insanları sever.

    Sayın @dbdevletbahceli felaket tellalı gibisin.konuştuğunda korkudan tüylerim diken diken oluyor.bikerede güzel birseyler söylesenz olmazmı?

    Sayın @dbdevletbahceli başganım bunlar hortumu kendilerine bağladılar kendilerine!

    30 KİŞİYİ TAKİP EDİYOR

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'da popüler isimlerden. 64 binden fazla takipçisi var. Diğerlerinden farklı olarak çoğunluğu gazeteci olan 30 kişiyi takip ediyor. 10 Haziran 2010'dan beri toplam 260 tweet atmış. Büyük harf kullanıp yazdığı için önceleri internette 'bağırmakla' suçlanan Kılıçdaroğlu'na genellikle beğeni mesajları ve araştırılması istenen konularla ilgili öneriler gönderiliyor.

    - Benim adım Tatar Ramazan, ben bu oyunu bozarım Benim adım Kerim,hepinizi severim Benim adım @kilicdarogluk parayı bulurum

    - @kilicdarogluk sizin 10.yıl marşınız yok mu kemal bey. bozmasın sizi Mehmet Akif . Benim adım kemal ay yok sadettin teksoy.

    - @kilicdarogluk CHP'nin bu ülkeye attığı kazığı ne kadar uğraşsan çıkaramazsın, iyi birine benziyorsun, başka bir sol partiye geçmelisin.

    - @kilicdarogluk BİR DERSİMLİYİM DİYEMEDİNİZ, BİR ANTİEMPERYALİSTİM, KÜRDÜM DİYEMEDİNİZ.

    - @kilicdarogluk PARTİNİZDEKİ SERMAYEDARLAR,TARİKATÇİLER, GERİCİLER VE ESFENDER KORKMAZ DENEN ANTİKOMÜNİSTİN HESABINI VERİN ÖNCE

    - @kilicdarogluk @gurseltekin34 CHP kesinlikle İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı'nda olup bitenleri soruşturmalı

    - @kilicdarogluk Her kesimi kucaklayan içten, dürüst, samimi çalışmalarınız inşallah karşılığını bulacak Sayın Genel Başkanım.

    AKŞAM




    Twitter'da devletin zirvesiyle senli benli Yorumları