Hatay'da motosiklet sürücülerine kask   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-26-2010 (15:56)   Son Mesaj: 12-26-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    12-26-2010

    Hatay'da motosiklet sürücülerine kask

    Hatay'da motosiklet sürücülerine kask


    Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, olası kazalarda ölüm ve yaralanma riskini en aza indirmek için 520 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı.

    İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, DSİ Parkı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 29 Kasım tarihinde Valilik onayıyla kentte ''Bilinçli ve Güvenli Motosiklet Kullanımı'' kampanyası başlattıklarını söyledi.
    Kampanya kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri arttırdığını ifade eden Kılıç, bin 906 motosiklet sürücüsü üzerinde yapılan denetimlerde bin 658'inin kask takmadığının tespit edildiğini kaydetti.

    Motosiklet sürücülerinin trafik kazalarında araç içinde olanlara oranla 16 kat daha fazla ölüm ve 4 kat daha fazla yaralanma riskine sahip olduğunun altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

    ''Araba kazalarında yaralanma oranı yüzde 20, motosiklette ise yüzde 80'in üzerindedir. Hatay'da bu yıl bin 485 yaralamalı ve ölümlü trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 854 tanesine motosiklet karıştı. Kazalarda 18 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 578 kişi yaralandı. Antakya'da meydana gelen 344 trafik kazasının ise 202 tanesine motosiklet karıştı. Bu kazalarda da 411 vatandaşımız yaralandı. Motosikletin karıştığı kazalardaki hasarın en asgari seviyeye çekilebilmesi amacıyla sürücülerin mutlaka kask takması gerekiyor.''

    Vali Vekili Orhan Mardinli de motosiklet sürücülerinin kendi hayatları için mutlaka kask kullanması gerektiği uyarısında bulundu.

    Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Aynalı ise, ''Bilinçli ve Güvenli Motosiklet Kullanımı'' kampanyası kapsamında 2 bin 800 motosiklet kullanıcısının eğitimden geçirildiğini belirtti.

    Kampanya kapsamında ocak ayından itibaren kask takmayan motosiklet sürücülerinin tespiti halinde 66 TL para cezası uygulanacağını vurgulayan Aynalı, kask kullanımını yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

    Konuşmaların ardından Vali Vekili Mardinli, Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, eğitime katılan 520 sürücüye kask dağıttı.

    Kampanya kapsamında kask dağıtımların bundan sonra da devam edeceği bildirildi.




    Hatay'da motosiklet sürücülerine kask Yorumları