Vali Sodan gözyaşlarına boğuldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (15:58)   Son Mesaj: 12-26-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    12-26-2010

    Vali Sodan gözyaşlarına boğuldu

    Vali Sodan gözyaşlarına boğuldu


    Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Muharrem ayı münasebetiyle Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kerbela Şehitlerini Anma' gecesinde gözyaşlarını tutamadı.

    Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kerbela Şehitlerini Anma' gecesinde Vali Ramazan Sodan ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan başta olmak üzere herkes gözyaşlarına boğuldu.
    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) organizesiyle Hisar Salon'da gerçekleşen geceye Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Rektör Yardımcısı Prof. Abuzer Yücel, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıdavatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ney dinletisi ve ilahi sanatçıları ilahi söyledi.

    Önceden tespit edilen yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına giyim yardımı yapıldı. Daha sonra sahneye çıkan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu tarafından verilen konferansta Hz. Peygamber Efendimizin (SAV) torunları Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'in hayatından kesitler anlattı.

    Döngeloğlu, Hz. Ali, Hz. Fatma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in hayatlarından örnekler vererek onların yaşamları hakkında anlatımda bulundu. Kendine has üslubuyla olayları anlatan Döngeloğlu, kendisi ve salondakiler gözyaşlarına boğuldu.

    Vali Ramazan Sodan ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan sık sık gözyaşlarını silerken, salonda bulunan davetlilerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

    Gecede konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Ehl-i Beyt sevgisine vurgu yaparak, "Allah'ın Resulü; Hz. Hüseyin'i çok severdi. O'nun sevdiklerini bizde seviyoruz. Hepimizin ortak paydası Ehl-i Beyt sevgisidir.

    Adıyaman'da hocasıyla dedesi, Alevisiyle Sünnisi hepsi bir arada yaşadı ve bundan sonrada bir arada yaşayacağız. Bu gece bize Ehli Beyt sevgisini tekrar yaşattınız. Bu topluma inşallah Allah bir daha Kerbela olaylarını yaşatmaz" dedi.

    Gecenin sonunda Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu plaket takdim etti.







    Vali Sodan gözyaşlarına boğuldu Yorumları