Spiker de ''Ergenekon'' mağduru   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-26-2010 (14:17)   Son Mesaj: 12-26-2010 (14:17)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    12-26-2010

    Spiker de ''Ergenekon'' mağduru

    Spiker de ''Ergenekon'' mağduru


    Fox TV haber spikeri olarak çalışan Hilal Ergenekon, darbe günlüklerinin ortaya çıkması ve Ergenekon davasının bıraktığı kötü izlenim nedeniyle soyadından bir hayli çekiyor.

    Hilal Ergenekon, özel bir kanalda spikerlik yapıyor. Adına internette fan kulüpleri kurulan Ergenekon"un hayatı darbe günlükleriyle ortaya çıkan Ergenekon davası nedeniyle değişti. Onu bu davanın sanığı zanneden de var, ismini görünce saçma sapan espri yapan da.
    Cıvıl cıvıl konuşuyor, samimi ve güleryüzlü. Hilal Ergenekon, yaklaşık 10 yıl önce İzmir"de bir yerel gazetede işe başladı. Bir anda çalışkanlığıyla televizyon yöneticilerinin hemen dikkatini çeken Ergenekon, TGRT"de spor müdürlüğü bile yaptı. Son bir yıldır ise Fox TV haber merkezinde çalışıyor. Başarılı spiker, hafta sonları sabah saatlerinde sunduğu Çalar Saat hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip.... Pek çok kişi onun adına internette hayran siteleri ve sayfaları açmış, fun club"ları kurmuş. Genç, başarılı ve sevilen spiker Hilal Ergenekon"un öyle bir sorunu var ki çok dertli. Sorun onun soyadı...

    LÜTFEN ARTIK ESPRİ YAPMAYIN!

    "Çok çarpıcı bir soyadım var!" diyen Ergenekon, bundan kaynaklanan esprilerden kimi zaman çok sıkıldığını gizlemiyor. Güzel spiker, sonunda dayanamadığını ve Twitter"a "Artık ne olur bana ergenekon esprisi yapmayın" diye yazarak tepkisini dile getirdiğini söylüyor.

    Ergenekon davasından sonra alışveriş yapmaktan dahi soğuduğunu anlatan Ergenekon şunları anlatıyor: "Kredi kartımı verdiğim her yerde, herkesin yüzünde bir gülümseme beliriyor. Ben de içimden "Şimdi patlatacak bir espiri" diye geçiriyorum. Onlardan önce davranarak "Lütfen yapma, bir şey söyleme bana" diyerek espri yapmasını engelliyorum."

    SAÇMA SORULARDAN BIKTIM

    Genç spiker, en çok da Ergenekon davasıyla bir ilişkisinin olup olmadığını soranlardan şikayetçi: "Bir gün eski müdürlerimden biri beni odasına çağırıp "Doğruyu söyle babanın ergenekonla bir alakası var mı? Bak senin bu soyadın yüzünden biz de sorun yaşayabiliriz" dedi. Başta şaka yapıyor zannettim ama meğer gayet ciddiymiş. Tabii soyadımla ilgili konuşmalar bununla da sınırlı kalmıyor.

    Bazen "Seni soyadından dolayı sorguya çektiler mi?", "Dikkatli ol belki seni de içeriye alırlar" diyorlar. Gerçekten çok bıktım bu saçma sorulardan. Ne espri yapılmasından hoşlanıyorum ne soru sorulmasından."

    Pek çok iş yerinin kapısından çevrildim

    İŞE yeni başladığı dönemlerde işbaşvurusunda bulunduğu pek çok şirketten de soyadı yüzünden geri çevrildiğinin de altını çizen Hilal Ergenekon küçük bir anısını da şöyle anlatıyor: "Ahmet Hakan ve Cüneyt Özdemir Twitter"da "Bir kanal kuralım" diye konuşuyorlardı. Ben de "Spiker lazım mı?" diye yazdım. Cüneyt Özdemir"den şöyle bir dönüş geldi. "Lazım olsa bile sizinle biraz zor sayın Ergenekon." Anlayacağınız soyadım yüzünden bir önyargı mutlaka oluşuyor. Bense her şeye rağmen gururla taşıyorum."

    STAR




    Spiker de ''Ergenekon'' mağduru Yorumları