2 kardeş babaannesine giderken kayboldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (13:07)   Son Mesaj: 12-26-2010 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    12-26-2010

    2 kardeş babaannesine giderken kayboldu

    2 kardeş babaannesine giderken kayboldu


    Bursa'nın Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi'inde babaannelerini görmeye giden 2 çocuk kayboldu.


    Bursa'da, oyun oynamak için sokağa çıkan on ve yedi yaşında iki çocuk kayboldu. Anne, gözyaşları içinde polisi arayıp çocuklarının bulunmasını istedi.
    Çok özledikleri babaannelerini görmeye giden çocuklar polisler tarafından bulunup annelerine teslim edildi.

    Olay, merkez Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi Kıbrıs sokağında meydana geldi. Annelerinden oyun oynamak için izin alan 10 yaşındaki Ferhat ve 7 yaşındaki Polat Can Çaylak, sokağa çıktı. Bir süre evin önünde oynayan çocuklar daha sonra çok özledikleri babaannelerine gitmeye karar verdi. Çocuklar yürüyerek ninelerinin evinin yolunu tutarken hasta yatağından kalkan anne çocuklarını evin önünde göremeyince telaşlandı. Hemen dışarı çıkıp sokaktaki diğer çocuklara yavrularını soran genç anne, gözyaşları içinde polisi arayarak kayıp çocuklarının bulunmasını istedi.

    Olay yerine gelen polis, Yeşilova Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Diğer çocuklardan aldıkları bilgi ışığında Ferhat ve Polat Can'ın bulunması için polisler seferber oldu. Anne Dilek Çaylak'ı da arabaya alan polisler kayıp çocukları yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Vatan Mahallesi üzerinde buldu. Anne ile çocukların kavuşma anı duygusal anlara sebep oldu.

    Hüzün gözyaşları sevince dönüşen 28 yaşındaki anne Dilek Çaylak, "Çocuklarım benden oyun oynamak için izin aldı.

    Evin önünden bir metre bile uzaklaşmayın diyerek izin verdim. Bir süre sonra pencereden baktığımda çocukların olmadığını gördüm. Hemen durumu polise bildirdim. Ekiplerle birlikte aramaya çıktık. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta Vatan Köprüsü'nün üzerinde bulduk. Başlarına bir şey gelmemiş olması beni çok mutlu etti. Çok üzüldüm. Başlarına bir şey gelir diye içim içimi yiyordu. Herkesin evladı kendisine kıymetli. Bir daha asla yapmazlar sanırım. Onlarda çok korktu. Çok sevinçliyim. Allah polislerden bin kez razı olsun" dedi.

    Yaşadıklarının şokunu üzerinden atamayan Ferhat Çaylak ise, annesine kavuşmanın sevinciyle gözyaşlarına boğulurken, 7 yaşındaki kardeşi Polat Can ise, "Beni ağabeyim götürdü. Babaanneme gidiyorduk" diye konuştu.





    2 kardeş babaannesine giderken kayboldu Yorumları