MHP'li Şenel: Çift dili tartışmak ar'dı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (23:36)   Son Mesaj: 12-25-2010 (23:36)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    12-25-2010

    MHP'li Şenel: Çift dili tartışmak ar'dı

    MHP'li Şenel: Çift dili tartışmak ar'dı


    MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, ''Bugün ülkemizde iki dilden bahsedildiğine şahit oluyoruz. Düne kadar bunları, bırakın tartışmayı, hayalimizden bile geçirmeyi ar bilirdik'' dedi.

    Milliyetçi Hareket Partisi (Şenel, partisince bir düğün salonunda düzenlenen 'Birlik ve Beraberlik Gecesi'nde yaptığı konuşmada, Türk kadınlarının milletine, devletine ve diline sahip çıktığını belirterek, "kadınlar olarak, ülkenin bölünme tehdidiyle karşı karşıya kalmış olmasından çok büyük ızdırap duyduklarını" söyledi.
    Anadili iki dile çevirme projelerini duymaktan çok büyük rahatsızlık, tedirginlik duyduklarını ifade eden Şenel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

    ''Kadınlarımız ülkesine, diline, bölünmezliğine sahip çıkmazsa başımıza gelenleri herkes bilir. Bugün millet sizden hizmet bekliyor, sağduyulu vicdanlı hizmetler bekliyor. Her gün ülkemizde 5 kadın öldürülüyor. Çok acı. Bu dünya ortalamasında inanılmaz bir rakam.

    Kadınlarımızın eğitim durumlarına bakıldığında 8 milyon kadın bugün itibariyle okuma yazma bilmiyor. Bunun ülkenin Doğusuyla Batısıyla ilgisi de yok. Doğuda olan rakam daha yüksek, ama Batıda ki oran da yabana atılamayacak kadar var. 12 Haziran 2011 tarihinde demokrasinin bayramı olan genel seçimleri yaşayacağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak genel başkanımızın liderliğinde Türkiye'nin iktidarına sahip olacağız. Milli ve manevi değerlerimizin en önde gelen temsilcileri olarak, ülke sorunlarının farkındasınız. Bunun farkında olmamayı, akıl ve vicdan sahibi olmamaya eşit olarak görüyoruz.''

    -''ÜLKEMİZDE İKİ DİLDEN BAHSEDİLDİĞİNE ŞAHİT OLUYORUZ''-

    Son yıllarda yaşanan gelişmeler ve bugün gelinen noktanın 'Türkiye'nin milli devlet ve millet oluşunun sorgulandığı günler haline geldiğini' söyleyen Şenel, ''Biz bugün ülkemizde iki dilden bahsedildiğine şahit oluyoruz. Düne kadar bunları, bırakın tartışmayı, hayalimizden bile geçirmeyi ar bilirdik. Biz 20. yüzyılın başlarında ölüm kalım savaşı verdik. Osmanlı Devleti'nin külleri üzerinde yeni bir devlet inşa ettik. Bunu atalarımızla, dedelerimizle, babalarımızla, annelerimizle gerçekleştirdik. Kanımızın son damlasına kadar bu topraklar kanlarımızla sulandı. Biz kutlu devletimizi çağın yeniliklerine göre 1923 yılında kurduk'' dedi.

    Trakya'nın Rus işgali uğramasına ve Balkan Savaşlarında Bulgar savaşı tehdidini yaşadığına vurgu yapan Şenel, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Biz siyaset yaparken hiç bir siyasi partiyi rencide edecek yollara girmiyoruz. Kara propagandalar yapmıyor, kirli bilgilerle insanlarımızın zihinlerini bulandırmıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi dün neyse, bugün de odur. Dünün tecrübelerinden ders almış olarak, daha güçlü bir Türkiye için, tüm kadrosuyla fedakarca çalışmalarına devam etmektedir.

    Dünya ekonomik formunun Ekim ayında ilan ettiği bir açıklama var. Burada Türk kadını, kadın erkek eşitliği bakımından 134 ülke içerisinden maalesef 126. sıradadır, ama şuna dikkat edilmeli. Türkiye bu sıralamanın en başında olmalıdır. Biz kendi kültürümüzü, geçmişimizi biliyoruz. Türk tarihine baktığımızda kadın ve erkeğin aynı anda devleti idare ettiğini görüyoruz. Kadının içinde bulunan problemler çözümlenemiyor. Eşinizin derdi, çocuğunuzun, toplumun, ekonominin derdi, sizin derdiniz. Ama gereken değeri alamayan yine kadınlarımızdır.''

    MHP Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Nedime Tutar da, kadınların birlik ve beraberlik içerisinde siyasetteki yerini almasını istedi.

    Geceye, yaklaşık 500 kişi katıldı.




    MHP'li Şenel: Çift dili tartışmak ar'dı Yorumları