Cumhuriyet yazarından gazetesine veryansın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (23:18)   Son Mesaj: 12-25-2010 (23:18)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    12-25-2010

    Cumhuriyet yazarından gazetesine veryansın

    Cumhuriyet yazarından gazetesine veryansın


    Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Faraç, çalıştığı gazeteyi, bir yazısını sansürlediği için sert bir dille eleştirdi: Herkes kendi rolünü oynuyor, kimse sesimi kesemeyecek.

    Geçtiğimiz günlerde, köşe yazısı, Cumhuriyet gazetesi yönetimi tarafından sansürlenen Faraç, "Herkes kendine verilen rolü oynuyor. Kim ne yaparsa yapsın, kimse sesimi kesemeyecek. Ben figüran olamam. Söylediklerimden herkes payını alsın.'' dedi.
    Ulusal Kanal tarafından Eskişehir'de ''Sivil Dikta Döneminde Basın'' konulu bir konferans düzenlendi. Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Faraç, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağ katıldı.

    Konferansın açılış konuşmasını yapan Eminağaoğlu, ilginç bir iddiada bulunarak, ''1960 yılında Anayasa Mahkemesi olsaydı, 27 Mayıs olayı gerçekleşmezdi.'' dedi. Eminağaoğlu, geçtiğimiz günlerde TBMM'den geçerek yasalaşan siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran maddeyi de eleştirerek, "Artık bu kanundan sonra Türkiye'de hiçbir siyasi parti kapatılamayacak." diye konuştu.

    Gazeteci Yazar Mehmet Faraç ise konuşmasında, yıllardır çalıştığı Cumhuriyet gazetesini sert bir dille eleştirdi. Bir süre önce gazete yönetimi tarafından köşe yazısı sansürlenerek yayımlanmayan Faraç, konferans sırasında konuşma süresi dolduğu için uyarılması üzerine ''Görüyorsunuz, beni susturmaya çalışıyorlar. Kesin sesimi. Bu aralar sesimi bol bol kesiyorlar. Allah büyük. Bir Mustafa Kemal gelir bu ülkeye.''yanıtını verdi.

    Hızını alamayarak eleştirilerine devam ettiren ve yazısının yayımlanması karşısında kızgın olduğu görülen Faraç, şöyle dedi:''Herkes kendine verilen rolü yapıyor. Adam olmak, adam rolü yapmaktır. Ben figüran olmam.'' Bildiklerini yazmaya, konuşmaya devam edeceğini söyleyen Faraç, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kimsenin sesini kesemeyecekler. Söylediklerimden herkes payını alsın." ifadesini kullandı.




    Cumhuriyet yazarından gazetesine veryansın Yorumları