Akarçeşme: O işin Diyanet'le ilgisi yok   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (19:54)   Son Mesaj: 12-25-2010 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    12-25-2010

    Akarçeşme: O işin Diyanet'le ilgisi yok

    Akarçeşme: O işin Diyanet'le ilgisi yok


    Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, bazı basın organlarında ''Diyanet'te Sürpriz Görevden Alma'' ve ''Diyanet'te Deprem'' başlıklarıyla yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

    Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, bazı basın organlarında ''Diyanet'te Sürpriz Görevden Alma'' ve ''Diyanet'te Deprem'' başlıklarıyla yer alan haberlerle ilgili olarak, haberde adı geçen şahsın görevden alınma kararının, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir ilgisinin bulunmadığını, görevi sona eren şahsın kişisel fikir ve düşünceleri veya yaşam tarzıyla hiçbir ilişkisinin olmadığını bildirdi.
    Akçeşme, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın organlarında yer alan haberde sözü edilen kişiyle ilgili kararın, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyetinin ortak iradesiyle alındığını belirtti.

    Akçeşme, şunları kaydetti:

    ''Öncelikle ifade etmek gerekir ki, söz konusu görevden alma kararının, Diyanet İşleri Başkanlığımızla bir ilgisi bulunmadığı gibi, görevi sona eren şahsın kişisel fikir ve düşünceleri veya yaşam tarzı ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu karar, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyetinin ortak iradesi ile alınmıştır. Zira haberlerde adı geçen şahıs, Türkiye Diyanet Vakfının bir çalışanı olarak görev yapmış ve son 4 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı ile doğrudan herhangi bir ilgisi kalmamıştır.

    Türkiye Diyanet Vakfı, kadınlarımıza yönelik hizmet ve faaliyetlerini söz konusu şahsın müdürlüğünü yaptığı merkezce 16 yıl sürdürmüştür. Sosyal ve kültürel alanda hızla gelişen ve değişen şartları dikkate alan ve her geçen gün hizmet ve faaliyetlerini Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı düşünmektedir. Mütevelli heyetimizce benimsenen yeniden yapılanma çerçevesinde düşünmektedir. Mütevelli heyetimizce benimsenen yeniden yapılanma çerçevesinde hizmetlerin yeni bir heyecan ve anlayışla daha kapsamlı ve yararlı yürütülmesi için Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürümüze şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edilmesi kararı alınmış ve karar 24 Aralık Cuma günü öğleden sonra kendisine tebliğ edilmiştir. Bu kararın söz konusu şahsın görüş ve düşüncesi veya yaşam tarzı ile hiçbir ilişkisi yoktur ve olamaz.''

    Objektif kriterlere göre hizmet veren bütün kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi Türkiye Diyanet Vakfında da personelin kılık kıyafetine veya yaşam tarzlarına göre değil hizmetindeki başarısına göre değerlendirildiğini vurgulayan Akçeşme, alınan kararın Diyanet İşleri Başkanlığı ve söz konusu şahsın kişisel görüş, düşünce ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesinin ve haberleştirilmesinin camialarında üzüntü ile karşılandığını bildirdi.




    Akarçeşme: O işin Diyanet'le ilgisi yok Yorumları