EDP: CHP iki dil paranoyasına kapıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (15:34)   Son Mesaj: 12-25-2010 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    12-25-2010

    EDP: CHP iki dil paranoyasına kapıldı

    EDP: CHP iki dil paranoyasına kapıldı


    Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis, son günlerin tartışma konusu olan''iki dil'' ''demokratik özerklik''le ilgili ana muhalefet partisinin tutumunu eleştirerek, ''Ana muhalefet partisi 'iki dil Türkiye'yi böler' gibi sözlerle bölünme paranoyasına kapılmıştır''dedi.

    Halis, Parti Meclisi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Türkiye'de halkın gündeminden farklı konuların iktidar ve muhalefet partilerince ortaya atıldığını, işsizlik, fakirlik gibi konuların göz ardı edildiğini savundu.
    TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında da benzer tutumun sergilendiğini öne süren Halis, iktidar partisince pek çok konunun gündeme getirilmediğini, ana muhalefet partisinin ise konuşmalarında asıl meseleler yerine farklı konular üzerinde durulduğunu söyledi. Halis, ''Ana muhalefet partisi, Kayseri'deki bir memurun yolsuzluk iddialarıyla konuşma süresini tamamlamıştır. İktidarıyla, muhalefetiyle hepsi tuzu kuruların yanında yerlerini almaya devam etmiştir'' diye konuştu.

    BDP tarafından gündeme getirilen ''iki dil'' ve ''demokratik özerklik'' tartışmalarına da değinen Halis, bütün bu meselelerin konuşulup tartışılması gerektiğini ifade etti. Halis, ''Ana muhalefet partisi de 'iki dil Türkiye'yi böler' gibi sözlerle bölünme paranoyasına kapılmıştır. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinin de (TSK) siyasete karışmamasını tavsiye ediyoruz'' dedi.

    Parti olarak seçimlere mutlaka katılmaları gerektiğini de dile getiren Ziya Halis, seçimlerde alınacak 1 oyun bile önemli olduğunu söyledi.

    Seçimlere girerken işbirliğinin de gündeme gelebileceğini belirten Halis, bununla birlikte ancak ''partinin kurumsal kimliğini kaybetmeden'' ittifaka girebileceklerini kaydetti.




    EDP: CHP iki dil paranoyasına kapıldı Yorumları