HSYK Üyeleri ekip halinde Muş'ta   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (18:54)   Son Mesaj: 12-24-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    12-24-2010

    HSYK Üyeleri ekip halinde Muş'ta

    HSYK Üyeleri ekip halinde Muş'ta


    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ziya Özcan, ''Şimdiki kurul üye sayısının fazlalığı bölgelere değişik ekipler halinde gitmek ve birlikte dinlemeyi daha uygun kıldı'' dedi.

    HSYK üyesi Ahmet Kaya ile Muş'a gelen Özcan, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Beytullah Bektaş, il ve ilçelerde görev yapan savcı ve hakimler tarafından Muş Adalet Sarayı önünde karşılandı.
    Özcan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yargının sorunlarını yerinde görmek ve yargıda durum analizleri yapmak için bölgede toplantılar düzenlediklerini belirtti.

    Şu anda Türkiye'nin 4 bölgesinde bu tür gezilerin düzenlendiğine dikkati çeken Özcan, görülen eksikleri HSYK'da değerlendireceklerini ifade etti.

    Özcan, bir gazetecinin bu tür gezilerin daha önce neden yapılmadığı yönündeki sorusu üzerine de şunları kaydetti:

    ''Bunun açıklaması bize düşmez ama bu kadar geniş bir kurul yoktu. 7 kişilik bir kurulun Türkiye çapında heyetler halinde dolaşması mümkün değildi. Şimdiki kurul üye sayısının fazlalığı bölgelere değişik ekipler halinde gitmek ve birlikte dinlemeyi daha uygun kıldı. Daha önce yapılamamasının altında yatan neden üye sayısının az olmasından kaynaklıydı. Biz bunu başlattık. Umarım bundan sonra da devam edecektir. Arkadaşlarımızın sorunlarını yerinde değerlendireceğiz. Bundan sonraki çalışmalar yerinde görülerek sonuçlandırılacak.''

    HSYK üyeleri Ziya Özcan ve Ahmet Kaya, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Pişkin'in makam odasına geçerek hakim ve savcılarla toplantı yaptı.




    HSYK Üyeleri ekip halinde Muş'ta Yorumları