Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (18:52)   Son Mesaj: 12-24-2010 (18:52)    Cevap: 0    Gösterim: 670  

    12-24-2010

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak


    Başakşehir’de, özellikle ilköğretim okulu çocukların eğitimlerine destek vermek ve sosyal ve kültürel faaliyet alanları oluşturmak amacıyla oluşturulan Bilgi Evi’nin ilki Şahintepe Mahallesi’nde açıldı.

    Etüd sınıflarından kütüphanesine, müzik salonundan tiyatro salonuna kadar çeşitli sosyal ve kültürel imkanları olan, Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Bilgisayar ders sınıfları; Edebiyat, Resim, Origami, Müzik ve Oyun gibi dallarda kulüpleri bulunan ve 2000"e yakın öğrencinin faydalanacağı Bilgi Evi"nin açılışı yapıldı.
    PROTOKOL KATILDI

    Açılışa Başakşehir kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Emniyet Müdürü Ekrem Güneyisi, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin Piroğlu, Milli Futbolcu Hakan Şükür, Gazeteci Cengiz Semercioğlu, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Müdürler, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

    HAKAN ŞÜKÜR DE VARDI

    Açılışa katılan Hakan Şükür ve Cengiz Semercioğlu"na vatandaşların büyük ilgisi, öğrenci ve öğretmenlerin heyecanlarına havanın güzel olmasının da eklenmesiyle tören şölen havasında geçti.

    DÖNÜŞÜM FİZİKİ MÜDAHALE DEĞİL

    Açılışta bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; Bilgi Evi"nin sadece buradaki çocuklara hitap etmeyeceğini, burada yaşayan kadınların, çocukların herkesin bilgiye ihtiyacını doyuracağını ifade etti. "Biz farklı bölgelerden oluşan bir Belediyeyiz, Bahçeşehir, Başakşehir gibi her tür altyapı sorunları çözülüş mahallelerin yanı sıra Güvercintepe, Şahintepe gibi temel altyapıdan yoksun mahalleleri barındıran bir ilçeyiz. Biz Dönüşümü yerleşimlerin fiziki koşullarına müdahale etmek olarak anlamıyoruz. Buradaki vatandaşlarımızı bilgi ile donatınca onlarda yaşadıkları yerlerin Başakşehir gibi Bahçeşehir gibi olması için en az biz kadar çaba sarf edeceklerdir. Bundan kuşkumuz yok" diye konuşan Uysal Hakan Şükür, Cengiz Semercioğlu başta olmak üzere bütün katılımcılara ve emeği geçen herkes teşekkür etti.

    ÇOBAN YILDIZI OLSUN

    Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can yaptığı konuşmada: "Bundan 2,5 yıl önce Belediye Başkanımıza, buralara öyle bir maya çalalım ki bir çoban yıldızı olsun yol göstersin bize demiştim. Buralara ilk kez geldiğimde birçok kişi ilk kez burada bir Kaymakam görüyoruz demişlerdi. Ben de Şahintepe, Güvercintepe, Altınşehir de yaşayanlara, buralarda çok çalışacağız demiştim ve öyle de oldu yüzümüz kara çıkmadı. Buraya gelirken Başkanın bir sözünü okudum "Bilgi Dünyayı değiştirir" diye ben buna bir şey eklemek istiyorum. "Bilgi ve Sevgi dünyayı değiştirir" demek istiyorum. Bilgi Evinde emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

    Sınıfların gezilmesinden sonra Çok amaçlı salonda geçilerek mini bir program yapıldı. Öğrencilerin öğretmenleri ile kısa sürede sergilediği performanslar izleyicilerin beğenisine sunuldu. Programda yer alan gitar öğretmeni Güray Şahinbaş ve öğrencileri tarafından sunulan küçük konseri, Ayben Şenol"un hazırladığı horon gösterisi, Osman Doğan öğretmenin hazırladığı ve öğrencisi Azizcan Aktaş"ın rol aldığı oyun izledi.

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak

    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak





    Başakşehir'deki bu evde bilgi paylaşılacak Yorumları