Aziz Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'ı örnek gösterdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (18:34)   Son Mesaj: 12-24-2010 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    12-24-2010

    Aziz Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'ı örnek gösterdi

    Aziz Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'ı örnek gösterdi


    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir'e bakış açısının diğer hükümet üyeleri tarafından da gösterilmesi, İzmir ile AK Parti arasında sevgi bağı kurulmasını sağlayacaktır'' dedi.

    İzmir'deki çalışmaları denetlediği sırada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aziz Kocaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, ''İzmir'i ağzı yüzü kirli çocuğa benzetmesini'' de değerlendirdi.
    Göreve geldiği günden bu yana İzmir'in tüm problemlerini çözmek için çalıştığını kaydeden Kocaoğlu hem yerelde kalkınmayı, hem de yaşam standardını yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

    Büyük Kanal, Büyük Körfez, ağaçlandırma, asfaltlama, çok amaçlı salonların yapımı, alt ve üst geçitler gibi çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:

    ''Biz bu çalışmaları sürdürürken hükümetimiz de belli yatırımlar yapıyor ama hükümetimizden birçok yönetici, siyasetçi 'İzmir'i seviyoruz' diye başlayan bir söylemle, geçtiğimiz gün de Sayın Çelik'in yaptığı gibi, İzmirli yöneticileri üzen açıklamalarda bulunuyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nde çalışanlar da belediyenin canhıraş çalışmasını televizyonlarda söylemeseler bile sohbetlerde bahsediyorlar. Ama İzmir'e yönelik politika yapılış biçiminde enteresanlık var.

    Biz belediye görevlerini yaptığımız gibi, 'eli yüzü kirli çocuk İzmir' ve onun büyükşehir belediye başkanı olarak, Sayın Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde 500'ün üzerinde okulun her türlü tamir, bakım, boya ve badanasını yaptık. Yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevini, okulların elinin yüzünün temizlenmesini yaptık. Bir yandan okulların elini yüzünü temizliyoruz, bir yandan eski Milli Eğitim Bakanımız, şimdiki Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı geliyor, bizim elimize yüzümüze kirli diyor. O okulların elini yüzünü temizleyecekti, biz başka şey yapacaktık.''

    -''İZMİR'E TEŞVİK VERİLİRSE...''

    İzmir'in vergisini ödeyen ve hükümete ciddi destek veren bir kent olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, İzmir olarak hükümete çağrıda bulundu. Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Konularımızı bütün milletvekillerimiz biliyor. İzmir'i, kentin ihtiyaçlarını biliyorlar. İzmir'e teşvik verilir ise İzmir kısa sürede kalkınır ve hükümete yaptığı desteği misli misli artıracak potansiyele sahiptir. Biz İzmir'in hareketlenmesi için teşviklerle destek verilmesini ve İzmir'in kalkınmasını istiyoruz. Merkezi hükümetten talebimiz budur. Ben Büyük Körfez Projesi'ni hayata geçireyim, metroyu yapayım ama siz de özel sektörü destekleyici teşvikler verin. İzmir'i bu şekilde sevdiğinizi İzmirli hemşehrilerimiz de ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da göreyim, bileyim.''

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Aziz Kocaoğlu, liman viyadüklerinin indirilmesi, Aliağa-Menderes raylı sistemin ortak projeler arasında olduğunu kaydetti.

    Kocaoğlu, ''Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir'e bakış açısının diğer hükümet üyeleri tarafından da gösterilmesi İzmir ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasında sevgi bağı kurulmasını sağlayacaktır'' diye konuştu.

    Aziz Kocaoğlu, İzmir'in Türkiye'nin ayrı bir yeri olmadığını ve hükümet üyelerinin gerçekten İzmir'i sevmelerini istediğini de ifade etti.

    -YENİ KENT MERKEZİ PLANLARI-

    İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yüksel Çakmur'un yeni kent merkezi planlarına yönelik açtığı davayı da değerlendiren Kocaoğlu, ''Yargıya müracaat etti. Sayın Çakmur ne düşünür, kente nasıl bakar, niyeti nedir? Ben bu konularda yorum yapmak istemiyorum. Sayın Çakmur'un bu eylemini İzmirlilerin takdirine bırakıyorum'' dedi.




    Aziz Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'ı örnek gösterdi Yorumları