Batman'da polis sağduyulu davrandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (18:08)   Son Mesaj: 12-24-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    12-24-2010

    Batman'da polis sağduyulu davrandı

    Batman'da polis sağduyulu davrandı


    Bugün yapılan KCK operasyonunda aralarında Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ında bulunduğu toplam 54 Belediye başkanının tutuklu olmasının birinci yıl dönümünde BDP'liler tarafından yürüyüş yapıldı. Polisin sağ duyusu olay çıkmasını önledi.

    24 Aralık 2009 tarihinde yapılan KCK operasyonunda aralarında Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay"ında bulunduğu toplam 54 Belediye başkanının göz altına alınıp tutukluluk halerninin devam etmesini birinci yıl dönümü dolayısıyla Batman"da Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) tarafından yapılan yürüyüş te polisin sağduyusu olayların çıkmasını önledi.
    Batman Belediyesi önünde bir araya gelen BDP liler Sanat sokağına kadar yürüdü. Aralarında BDP Grup Başkan vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Eş başkanı Saadet Becerikli, ZTK temsilcileri ve Belediye çalışanları ile çok sayıda BDP li ellerinde KCK Davasında tukuklu bulunan Batman Belediye Başkanı Nejdet atalay posteri ile "serok Öcalan, Baskılar bizi yıldıramaz, hepimiz Nejdet atalay"ız sloganları eşliğinde sanat sokağına kadar yürüdüler.

    Saat 15:00 da başlayan yürüyüş sanat sokağına olaysız bir şekilde devam ederken sanat sokğanını başına gelen kalabalık kitle içindeki çocuklar polise taş attılar, bir çok BDP li çocukları uyardı. Yapılan konuşmalarda ceza evinde bulunan Batman belediye başkanı Nejdet Atalay"ın Kürtçe ve Türkçe mesajı okundu.

    Hepimiz Nejdet atalayız sloganları atan kalabalık kitleye hitap eden BDP Grup Başkan vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata "AK Parti iktidarına yüklendi. Ata konuşmasında AK parti iktidarını hesap vermeye davet ederek bedel ödenecekse kürt halkı her zaman kapılarını sonuna kadar açıktır" dedi.

    Yapılan oknuşmaların ardından dağılan kalabılıktan bir kaç gösterici polis Panzerine molotof kokteyli attı. Polis"in sağduyulu davranması Batman"da olayların çıkmasını önledi. Kitlesel basın açıklamasına katılan BDP liler sesisz bir şekilde dağıldı.




    Batman'da polis sağduyulu davrandı Yorumları