Yargıtay Başkanı Adelet Bakanına küs mü?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (16:57)   Son Mesaj: 12-24-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    12-24-2010

    Yargıtay Başkanı Adelet Bakanına küs mü?

    Yargıtay Başkanı Adelet Bakanına küs mü?


    Yargıtay Başkanı Gerçeker “Hiçbir dosya gelmese bile 5 yılda yargıdaki dosyaların halledilmesi mümkün olamaz…” dedi. Gerçeker, yargıda da yanlış yapanlar olabileceğini belirtti.

    "Yargıtay mensuplarının ses kaydı tasvip edilemez... Her kurumda yanlış yapan kişiler olabilir... Bunlar sümenaltı ediliyor sanmayın..."
    "Yargı, mali olanaklar açısıdan yasama ve yürütmenin yarı imkanlarına sahip"

    "Biz kimseyle dargın değiliz. Devlete küslük, dargınlık olmaz..."

    Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, bugün canlı yayında TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken"in konuğu oldu... Gerçeker, program sırasında önemli açıklamalar yaptı.

    Ceza hukukunda zaman aşımının diğer ülkelerde olduğunu ifade eden Hasan Gerçeker, "Hiçbir ülkede Türkiye"deki kadar iş yoğunluğu yok. Sistem böyle kurulmuş. Yargıda iş yükünün hafiflemesi için biran önce istinaf mahkemelerinin kurulması gerekiyor. Hiçbir dosya gelmese bile 5 yılda yargıdaki dosyaların halledilmesi mümkün olamaz" dedi.

    'YARGITAY MENSUPLARININ SES KAYDI TASVİP EDİLEMEZ'

    Gereksiz önyargılarla bu kurumu yıpratacak beyanlarda bulunulmaması gerektiğini ifade eden Gerçeker şunları söyledi:
    "Kişiler yanlış yaparsa suçlanabilir, bunların üzerine gidiyoruz ama kurumu topyekün suçlayamayız. Yargıtay mensuplarının ses kaydı tasvip edilemez. Her kurumda yanlış yapan kişiler olabilir. Bunlar sümenaltı ediliyor sanmayın. Yargıdaki rüşvet operasyonunda benim bilgim dahilinde soruşturma yürütüldü; bizi en çok üzen olaylardan bir tanesi.... Bazı konularda neşteri vurmak gerekiyor. Yoksa bu iş yükünün altından kalkamayız "

    30 BİN HAKİM VE SAVCIYA İHTİYAÇ VAR

    Hemen hemen Avrupa"nın hiçbir ülkesinde ayrı bir yüksek askeri mahkemenin de olmadığını kaydeden Yargıtay Başkanı Gerçeker "Türkiye, hakim ve savcı sayısı açısından AB ile kıyaslandığında en geride olan ülke... Türkiyede en az 30 bine yakın hakim ve savcı olması gerekiyor. Yargıtayda yeni üye seçilenleri nereye oturtacağımızı düşünüyoruz. Yargı, mali olanaklar açısından yasama ve yürütmenin yarı imkanlarına sahip." dedi.

    ADALET BAKANIYLA KIRGINLIK VAR MI?

    Yargıdaki iki başlı hukuk sisteminin iyi sonuç vermediğini belirten Hasan Gerçeker, Adalet Bakanıyla aralarında bir kırgınlık olup olmadığı yolundaki bir soruya ise şu karşılığı verdi: "Biz kimseyle dargın değiliz. Adalet Bakanıyla her ortamda konuşuruz. Devlete küslük dargınlık olmaz... Ömrümüzün 30-40 yılı hukuk alanında geçti, istesek de yanlış yapamayız.... "

    Gerçeker, Erzurumdaki özel yetkili savcıların görevden alınması konusunda ise, "Bunu kamuoyu değerlendirir" dedi.




    Yargıtay Başkanı Adelet Bakanına küs mü? Yorumları