Haberal maddesi torbadan çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (16:34)   Son Mesaj: 12-24-2010 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    12-24-2010

    Haberal maddesi torbadan çıktı

    Haberal maddesi torbadan çıktı


    AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Hakim ve savcıların yaptıkları işlem, verdikleri karar nedeniyle haklarında tazminat davası açılamayacağı'' yönündeki düzenlemeyle ilgili, ''Siyasi irademiz o konuda çok nettir, bu düzenleme, çıkacaktır'' dedi.

    Canikli, gazetecilerin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu alt komisyonunda, ''Hakim ve savcıların yaptıkları işlem, verdikleri karar nedeniyle haklarında tazminat davası açılamayacağı'' yönündeki düzenlemenin ''torba tasarıda'' yer almasına ilişkin önergenin geri çekilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.
    Torba tasarının kapsamlı bir paket olduğunu, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması dışında bir çok düzenleme içerdiğini belirten Canikli, bu nedenle tasarıda zaman zaman bazı ilaveler ya da çıkarmalar yapılabildiğini ifade etti.

    Söz konusu tasarı üzerinde tartışmaların olmasını normal bulduğunu kaydeden Canikli, tasarının milyonlarca insanı ilgilendirdiğini, Türkiye'nin yıllardır gündeminde olan bir çok sorunu çözeceğini vurguladı.

    Tasarının en kısa sürede yasalaşmasını istediklerini anlatan Canikli, şunları kaydetti:

    ''Zaman zaman bazı talepler olabiliyor. Biz, bu talepleri, tasarının bir an önce yasalaşması ve beklentilerin karşılanması çerçevesinde değerlendirebiliyoruz. Onlardan biri de bu düzenlemedir. Bu kaygı nedeniyle dışarıda bırakılmıştır. Bu düzenleme askıya alınmamıştır. Siyasi irademiz o konuda çok nettir, bu düzenleme, çıkacaktır. Sadece, bu paket içinde olmayacaktır. Yoksa, mutlaka o yasalaşacaktır. Komisyondan ya da Meclisten çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yasalaşacaktır ve en kısa zamanda yasalaşacaktır. Sadece yapılan değerlendirmede bu paket içinde olup olmaması konusu tartışılmıştır. Tasarının bir an önce yasalaşması açısından böyle bir karar verilmiştir.''

    Canikli, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında ihraç istemine ilişkin soru üzerine, ''İhraç söz konusu bile olamaz. Bu spekülasyondan ibarettir'' dedi.

    Zaman zaman kendi aralarında içeriklerle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını kaydeden Canikli, şunları söyledi:

    ''Bir maddeyle ilgili Sayın Ayva ile Sayın Bakan arasında görüş ayrılığı söz konusudur. Görüş ayrılığı da içerikle ilgili. Herhangi bir şekilde özürlülerimizin haklarının geriye götürülmesi gibi kural içermiyor.

    Yanlış algılama var. Algılamada farklılık söz konusu. Müzakerelerimiz devam ediyor. Sayın Bakan, olumsuz anlam içermediğini açıkça söylüyor.''

    -''BABAMIN OĞLU GETİRSE KABUL EDİLEMEZ''-

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise Bakan Dinçer hakkında ihraç isteminde bulunduğunu belirtti.

    ''Torba tasarıda'' özürlülere ilişkin düzenlemenin insan haklarına aykırı olduğunu savunan Ayva, ''Bu düzenleme, özürlüler için istihdam şirketi kurarak onları bir yerlere toplayıp kamuoyunun önünden çıkarmak, toplum dışına itmek, ayrımcılığa tabi tutmaktır. İnsan haklarına, Anayasadaki eşitlik sistemine de aykırıdır'' dedi.

    Bu ayırımcılığın, Türkiye'nin taraf olduğu insan hakları sözleşmelerine de aykırı olduğunu ifade eden Ayva, ''Bu düzenlemeyi kendi çocuğum, eşim, babamın oğlu getirse, asla kabul edilemez. Bu ayrımıclık maddesi Meclisten geçerse, Türkiye'yi de zor duruma sokar. En kısa zamanda düzeltileceğini umuyorum'' dedi.

    Ayva, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu görüşüp görüşmediğini ilişkin soruya, ''Şikayetçi çocuk gibi sürekli Başbakan'a gitmem tuhaf bir durum olur. Partili arkadaşlarımla bunu çözemiyorsam çok tuhaf bir durum ortaya çıkar'' yanıtını verdi.

    Ayva, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılacak görüşmelerde, bu düzenlemenin tasarıdan çıkarılacağını umduğunu belirtti.




    Haberal maddesi torbadan çıktı Yorumları