İnsafsız hırsız Rojin'in dünyasını çaldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (15:06)   Son Mesaj: 12-24-2010 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 616  

    12-24-2010

    İnsafsız hırsız Rojin'in dünyasını çaldı

    İnsafsız hırsız Rojin'in dünyasını çaldı


    Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kulağına takılan cihazın çalınması sonucu, 7 yaşındaki Rojin Gülsün, duyamıyor, konuşamıyor ve okula gidemiyor.

    Ergani ilçesinde Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi ve doğuştan işitme engelli olan Rojin, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde beyin ameliyatı oldu. Ameliyatta kafatası altına takılan cip ve kulağındaki implant cihazı ile karşılıklı aldığı frekanslar sayesinde işitmeye başlayan Rojin, duyabildiği için konuşmaya da başladı.
    Kulağına takılan cihaz ile duyan, konuşan ve okuluna giden küçük Rojin'in, cihazının çalınmasıyla dış dünya ile bağlantısı koptu. Cihazı çalındığı için çok sevdiği okulundan ve arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalan Rojin, oldukça üzgün.

    Rojin'in babası Mehmet Gülsün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rojin'in yaklaşık 15 gün önce yolda yürürken, tanımadığı bir kişinin kulağındaki cihazı çalması ile bütün dünyasının yıkıldığını söyledi.

    Kızının duyamadığı ve konuşamadığı için adeta bir çiçek gibi solmaya başladığını anlatan Gülsün, şöyle dedi:

    'Emekli aylığı ile geçiniyorum. 250 lira ev kirası ödüyorum. Sigortalıyım. Ancak, 7 yıl dolmadan ikinci cihazı alamıyoruz. Bu sürenin dolmasına ise daha 2 yıl var. Bu cihazı almam mümkün değil. Çünkü bu cihaz 15 bin lira değerinde. O cihaz hiç kimsenin işine yaramaz. Çünkü beyinle alakalı bir cihazdır. Beyine yerleştirilen cip sayesinde çalışıyor. Bulanlara sesleniyorum. Lütfen bulanlar varsa bize getirsinler. Lütfen, çalan hırsız, cihazı geri getirsin. Bu cihaz bulunmadığı takdirde kızım artık duyamayacak. Bu cihazı alacak maddi gücüm kesinlikle yok. Yetkililerin bana yardımcı olmasını istiyorum.'




    İnsafsız hırsız Rojin'in dünyasını çaldı Yorumları