Siverek'den il olmama tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (14:56)   Son Mesaj: 12-24-2010 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    12-24-2010

    Siverek'den il olmama tepkisi

    Siverek'den il olmama tepkisi


    ''Bazı ilçelerin il yapılacağı'' yönündeki haberlerde Siverek'in adının geçmemesi, yıllardır ilçelerinin il yapılmasını talep eden Sivereklilerin tepkisine neden oldu.

    Bazı basın kuruluşlarında çıkan, Hakkari'nin Yüksekova ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinin il yapılacağı haberi üzerine toplanan Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu, Siverek'in, il yapılacağı iddia edilen ilçeler arasında bulunmamasına tepki gösterdi.
    Dernek Başkanı Koçali Aymaz, ilçenin il yapılması için yıllardır taleplerini çeşitli yollarla dile getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Siverek'in bulunmadığı böyle bir çalışmayı kabul edemeyiz. Biz 1926 yılına kadar il idaresiyle yönetilmişiz. Verilecek bir hak varsa öncelikle Siverek'e verilmeli'' dedi.

    Aymaz, bu çerçevede 31 Aralıkta ''İl Hakkımızı İstiyoruz'' konulu miting düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirtti.

    Dernek Başkanı Koçali Aymaz ile yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ı ziyaret ederek, miting için destek istedi.

    Belediye Başkanı Bucak, Siverek'in il hakkının, tarihsel bir hak olduğunu savundu.

    Bunun iade edilmesi gerektiğini ifade eden Bucak, ''Siverek'in içinde olmadığı yeni iller kararı, Sivereklilere yapılacak en büyük haksızlıktır. Belediye Başkanı olarak 31 Aralıkta sivil toplum kuruluşlarının yapacağı mitinge maddi ve manevi destek vereceğiz'' diye konuştu.




    Siverek'den il olmama tepkisi Yorumları