İHD ve Mazlumder rapor hazırlıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (14:56)   Son Mesaj: 12-24-2010 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    12-24-2010

    İHD ve Mazlumder rapor hazırlıyor

    İHD ve Mazlumder rapor hazırlıyor


    İnsan Hakları Derneği ve MAZLUMDER Genel Merkezleri, Kütahya'da 1,5 ay önce üniversite öğrencisi Hasan Şimşek'in öldürülmesinden sonra yaşanan gelişmelerle ilgili rapor hazırlıyor.

    İHD Genel Başkan Yardımcısı Sevim Salihoğlu, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Emrah Öner, MAZLUMDER Bursa Şube Başkanı Avukat Şakir Çalışkan, Kütahya İl Temsilcisi Aliye Özkul, İnsan Hakları Araştırmaları Derneği eski Genel Başkanı Selahattin Üneş'ten oluşan heyet, Valilik, Emniyet Müdürlüğü, DPÜ Rektörlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri, derneğe başvuru yapan öğrencilerle görüştü, olayda ölen üniversite öğrencisi Hasan Şimşek'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
    Avukat Şakir Çalışkan, İHD Genel Merkezi ve çeşitli şubelerine olaydan sonra Kütahya'da üniversite öğrencileri arasında tedirginliğin sürdüğü iddia edilerek başvurularda bulunulduğunu söyledi. Bunun üzerine rapor hazırlığına giriştiklerini ifade eden Çalışkan, ''Başvuran öğrenciler, burada Kürt kökenli öğrencilere yönelik birtakım baskılar olduğunu, ciddi anlamda endişe taşıdıklarını ifade etti. Hatta bir kısım öğrenciler ev bulmakta zorlandıklarını, buldukları evlerin sahiplerinin daha sonra vazgeçirildiğini, yurtta çeşitli sorunlar yaşadıklarını söyledi.

    Amacımız, bu olayların daha fazla gerginliğe yol açmaması, yeni bir müessif vakaya neden olmamasıdır. İnsan hakları savunucularının en temel vazifesi, bu olan bitenleri rapor haline getirmektir. Savunucular önce olayı tespit eder, teşhir eder, bu tür olaylar oluşmaması için kamuoyu oluşturur. Raporu 27 Aralık tarihine kadar tamamlamayı planlıyoruz. Daha sonra her iki derneğin internet siteleri aracılığıyla kamuoyu ile raporu paylaşacağız.'' dedi.

    MİLLİ GAZETE




    İHD ve Mazlumder rapor hazırlıyor Yorumları