Akaryakıt zammına protesto desteği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (13:23)   Son Mesaj: 12-24-2010 (13:23)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    12-24-2010

    Akaryakıt zammına protesto desteği

    Akaryakıt zammına protesto desteği


    İzmir'de Eylem Söylem Grubu tarafından organize edilen ve siyasi partilerin de katıldığı ''2 gün araç kullanmıyoruz. Mavi kurdele takarak akaryakıt zamlarını protesto edeceğiz'' çağrısı karşılık buldu.

    Eylem Söylem Grubu'nun organize ettiği ve İzmir'deki siyasi partilerle, sivil toplum örgütlerine çağrı yaptığı, ''2 gün araç kullanmıyoruz. Mavi kurdeleyle zamları protesto ediyoruz'' eylemine 5 kişi katıldı.
    Eylem Söylem Grubu Başkanı, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) İzmir Temsilcisi Nur Şule Baylan'ın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısına, grup üyesi iki genç ile Türk-İş 3. Bölge Başkan Yardımcısı Tuncay Kireçkaya ve Çimse-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Kazım Belek katıldı.

    Baylan, Türkiye'nin akaryakıtta zam şampiyonu ülke olduğunu, iki gün araç kullanılmayarak yapılacak tasarrufla insanların hayatlarını paylaştıkları coğrafyada, ''Çocuğa süt'', ''Kediye mama'', ''Doğaya fidan'' olarak katkı sunabileceğini bildirdi.

    İzmir'de siyasi partiler, sivil toplum örgütlerine ''2 gün araç kullanmıyoruz. Mavi kurdele takarak akaryakıt zamlarını protesto edeceğiz'' çağrısında bulunduğunu ifade eden Baylan, şunları kaydetti:

    ''Akaryakıta yapılan zamların iptal edilmesi amacıyla bir sivil toplum örgütü olarak bu çağrıyı yaptık. Günler öncesinden de siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüştük. Mail yoluyla basın toplantısını bildirdik. Ancak burada gördük ki tepkisiz bir toplum olmuşuz. Katılım olmaması ve destek verilmemesini, 'Her halde herkes akaryakıt zamlarından mutlu' diye düşünüyorum. Eylemimize destek veren Türk-İş'ten gelen sendikacı dostlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz mavi kurdeleyi araçlarımıza takarak tepkimizi göstermeyi sürdüreceğiz.''

    Baylan'ın, Cumhuriyet Meydanı'nda taksilere de mavi kurdele bağladığı sırada bir taksi şoförü, eylemi desteklediğini ancak 2 gün kontak kapatmasının mümkün olmadığını belirterek, ''Ancak biz iki gün değil, iki saat kontak kapatırsak aç kalırız'' dedi.

    Toplantıyı 10'un üzerinde gazeteci ve televizyoncu izledi.




    Akaryakıt zammına protesto desteği Yorumları