150 kadının gözü bu projede   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (13:19)   Son Mesaj: 12-24-2010 (13:19)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    12-24-2010

    150 kadının gözü bu projede

    150 kadının gözü bu projede


    Malatya'nın Pütürge ilçesinde 150 kadın, bir iş adamının kadınların isdihdamı için hibe ettiği 30 tekstil makinesi ile hayata geçirilecek proje için gerekli desteği bekliyor.

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde 150 kadına iş imkanı sağlayacak proje destek bekliyor.
    Pütürge'nin Taşbaşı Mahallesi muhtarı İsmet Özaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir işadamının kadınların istihdamını destelemek üzere proje yapılması şartı ile ilçeye 30 tekstil makinesi hibe ettiğini söyledi.

    Bu kapsamda Hatip, Ağalar ve Taşbaşı Mahallelerinde ikamet eden 150 kadının istihdam edileceği bir proje hazırladıklarını belirten Özaydın, Hatip Mahallesi Muhtarı Mevlana Celalettin Doğan, Ağalar Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydoğan ve kendisinin projenin desteklenmesi için bazı girişimlerde bulunduklarını, çeşitli AB fonlarına da başvurduklarını, ancak destek göremediklerini bildirdi.

    1 milyon 400 bin avro destek alması beklenen proje sayesinde işsiz kadınların hem işi öğreneceğini, hem de maaş alabileceğini dile getiren Özaydın, ''Bu kadınların hepsi de ihtiyaç sahibi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan kadınlar. Bu proje desteklenirse vakfın yükü de azalacak. Hibe edilen 30 tekstil makinesi de çürümemiş olacak'' diye konuştu.

    En son projesi Fırat Kalkınma Ajansı'na sunduklarını kaydeden Özaydın, ''Fırat Kalkınma Ajansı son umudumuz. Onlardan projeye destek bekliyoruz'' dedi.





    150 kadının gözü bu projede Yorumları