Savcı, bombanın değil haberin peşine düştü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (12:57)   Son Mesaj: 12-24-2010 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    12-24-2010

    Savcı, bombanın değil haberin peşine düştü

    Savcı, bombanın değil haberin peşine düştü


    'Bomba yüklü kamyon' haberi için TRT'ye açılan dava beraatle sonuçlandı. Duruşma savcısı da mütalaasını beraat yönünde verdi. Ancak iddianameyi hazırlayan diğer savcı, temyize gidip gazetecilik faaliyetine ceza istedi.

    Metin Arslan'ın haberi
    Beraate hükmeden hakimin tespiti ise dikkat çekici: "Olayı bütün kanallar haber yaparken, niye sadece biri şüpheli gösteriliyor?"

    Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, 10 Mart 2010'da Ankara-Gölbaşı'nda durdurduğu ve içinden 958 adet el bombası çıkan sivil plakalı kamyonla ilgili yargı süreci ilginç bir seyir izliyor. O gün son dakika gelişmesi olarak duyurulan haberin en büyük sıkıntısını gazeteciler çekiyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Levent Savaş, TSK'ya ait olduğu anlaşılan bombalarla ilgili haber yaptığı için TRT muhabiri Rahmi Şener ve editör Bilgehan Coşgun hakkında dava açmıştı. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi davayı sonuçlandırdı. Duruşmalara katılan savcının da talebi üzerine beraat kararı verdi. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğine dair hiçbir delil bulunulamadığı vurgulandı. Ancak iddianameyi düzenleyen diğer savcı Levent Savaş, gazetecilerin peşini bırakmadı. Beraatin bozulması için Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi İbrahim Ekdemir'in beraat kararıyla ilgili gerekçesi ise yaşanan ilginçliği gözler önüne serdi: "Aynı haberi bütün ulusal kanallar yaptı. Diğerlerinin şüpheli konumundan çıkarılıp sadece bir devlet kurumu olan TRT'nin şüpheli olarak gösterilmesinin nedeni tespit edilememiştir."

    Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait el bombası yüklü kamyonun durdurulmasını haber yapan TRT muhabiri için yeni bir yargı süreci başlatıldı. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşma savcısının mütalaası doğrultusunda TRT muhabiri Rahmi Şener'in beraatına karar verdi. Ancak iddianameyi düzenleyen savcı Levent Savaş, hükmün bozulması için kararı Yargıtay'da temyiz etti.

    Bomba yüklü haberin yapılmasının ardından başlayan yargı süreci ilginç bir seyir izledi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bir ihbar üzerine 10 Mart 2010 akşamı Gölbaşı yakınlarında sivil plakalı kamyonu durdurdu. Kamyondan yüzlerce bomba ve silah çıktı. Son dakika gelişmesi olarak aktarılan olayda haber kanalları polisin durdurduğu kamyondaki el bombalarının seri numarasının silindiği bilgisini verdi. Özel yetkili cumhuriyet savcısının talimatıyla sivil plakalı kamyon Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne çekilirken, kamyonun TSK'ya ait 958 adet el bombasını taşıdığı anlaşıldı. Olayla ilgili gelişmeleri, TRT Haber muhabiri Rahmi Şener de son dakika gelişmesiyle duyurdu. Bomba yüklü kamyonla ilgili bilgileri NTV ve Habertürk gibi kanallar da vermesine rağmen Genelkurmay, haberlerle ilgili yalnızca TRT hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Suç duyuruları üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Levent Savaş, TRT editörü Bilgehan Coşgun ve muhabir Rahmi Şener hakkında dava açtı. İddianamede, editör Coşgun ile muhabir Şener'in bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi, iki TRT çalışanı hakkında beraat kararı verdi. Ancak, bütün bu gelişmelere rağmen dava iddianamesini düzenleyen Savcı Levent Savaş, beraatın bozulması için kararı Yargıtay'da temyiz etti. Böylece, TRT muhabiri hakkındaki yargı sürecinde yeni bir safhaya gelindi.

    ZAMAN




    Savcı, bombanın değil haberin peşine düştü Yorumları