Mobius riske yöneldi Türkiye'yi 'unuttu'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (12:21)   Son Mesaj: 12-24-2010 (12:21)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    12-24-2010

    Mobius riske yöneldi Türkiye'yi 'unuttu'

    Mobius riske yöneldi Türkiye'yi 'unuttu'


    Türk şirketlerinde 1 milyar dolara yakın yatırımı olan Templeton Fonu Başkanı Mark Mobius, 2011’de kâr için daha riskli ülkelere yöneleceğini, favori ülkelerinin Nijerya, Vietnam ve Kazakistan olduğunu söyledi

    Templeton Fonu"nun Gelişen Piyasalar Bölümü Başkanı Mark Mobius, 2011 yılında küçük ve riskli ülkelere daha fazla para yatıracaklarını açıkladı.
    Ünlü yatırımcı Mobius, Nijerya, Vietnam ve Kazakistan"ı 2011"deki favori ülkeleri olarak sıraladı.

    Mobius, "Gelişmekte olan piyasalardaki şirketler listesine baktığınızda artık o hissenin geçen yılın başlarında olduğu gibi kolaylıkla ucuz olduğunu söylemiyorsunuz" dedi.

    Bir çok yatırımcı tarafından göz ardı edilen Nijerya"nın riskli yatırımlar içinde en kazançlı görüneni olduğunu belirten Mobius, "Çoğu insan için Nijerya gidilmeyecek bir yer.

    Biz farklı bakıyoruz. Burada özellikle bankacılık sektöründe çok sayıda reform yapılıyor" diye konuştu.

    "Balon tehlikesi görmüyorum"

    Mobius, ödemeler dengesi krizi yaşayan, enflasyonu artan ve parası değer kaybeden Vietnam"daki hisselerin de çok ucuz olduğunu belirtti.

    Petrol ve bakır kaynaklarının zenginliğiyle ön plana çıkan Kazakistan"dan da söz eden Mobius, bu ülkenin hukuku daha fazla kullandığı ve yatırımcılara daha adil davranmaya başladığı için daha çekici hale geldiğini kaydetti.

    Templeton Fonu özellikle gelişmekte olan Asya ülkelerine yaptığı 14 milyar dolar civarındaki fon yatırımlarıyla biliniyor.

    Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin"den oluşan BRIC ülkeleri ile Tayland, Şili, Kolombiya ve Güney Afrika"nın da çekici olduğunu belirten Mobius, Ukrayna, Tayland, Dubai ve Abu Dhabi"nin de yatırım için olumlu gözüktüğünü kaydetti.

    Mobius Templeton Fonu"nun farklı sektörlerdeki şirketlerde yatırımlarının olduğu Türkiye hakkında ise bir yorumda bulunmadı.

    2011"de gelişmekte olan ülkelere gelişmiş ülkelerdeki düşük faizler nedeniyle yüksek getiri beklentisiyle rekor düzeyde fon akışı olacağını söyleyen Mobius, bu akışın yeni hisse satışlarıyla dengelendiği için herhangi bir balon tehlikesi görmediğini de kaydetti.




    Mobius riske yöneldi Türkiye'yi 'unuttu' Yorumları