Vergi kaçırma için G.Doğu'ya kayıyorlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (12:22)   Son Mesaj: 12-24-2010 (12:22)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    12-24-2010

    Vergi kaçırma için G.Doğu'ya kayıyorlar

    Vergi kaçırma için G.Doğu'ya kayıyorlar


    'PKK, devletin vergisine de el attı' iddiası... Türkiye'nin Batı'sında faaliyet gösteren bazı firmaların vergiden kaçmak ve vergi kaçırmak için merkezlerini Güneydoğu'daki illere naklettikleri belirtiliyor. İddia şöyle:

    Ortadoğu gazetesinde yar alan haberdeki iddialara göre, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığıyla kendini finanse eden PKK terör örgütü, devletin topladığı vergiye de el attı. Bölücü örgütün devlet memurları üzerindeki baskısının Güneydoğu'daki bazı büyük şirketler için yeni bir kâr kapısı açtığı iddia ediliyor.
    Türkiye'nin batı bölgelerinde faaliyet gösteren bazı firmaların vergiden kaçmak ve vergi kaçırmak için merkezlerini Güneydoğu Anadolu bölgesindeki değişik illere naklettikleri belirtiliyor. Şirketlerin bu yolla vergi incelemelerinden kurtulup milyarlarca haksız kazanç sağlama imkanı buldukları iddia ediliyor.

    Bu şirketlerin PKK ile işbirliği yaptığı da ileri sürülürken, kontrollerde her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için vergi memurları üzerinde bölücü örgütün ağır baskılar uyguladığı, bu baskılara boyun eğmeyenleri tehdit ettiği kaydediliyor. Zaten bir çok vergi muafiyetinden faydalanan şirketler böylece, tamamen kontrol dışına çıkıyorlar.

    PKK terör örgütünün baskı ve tehditleri sebebiyle bazı Güneydoğu illerimizde devletin resmi yetkililerinin terör örgütü tarafından görev yapamaz hale geldiği de sözkonusu iddialar arasında. Haberde ayrıca bazı yerlerde elektrik ve su faturalarının tahsilinin bile mümkün olamadığı savunuluyor.

    HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYORLAR İDDİASI

    Fabrikaları ve faaliyet alanları yine batı bölgelerinde olmasına rağmen, şirket yönetimini Güneydoğu'da gösteren firmaların bu yolla vergi incelemelerinden kurtulup milyarlarca haksız kazanç sağlama imkanı buldukları iddia ediliyor.

    Bu şirketlerin kârlanı katlamak ve her türlü denetimden kurtulmak için PKK ile işbirliği yaptığı ileri sürülüyor. Kontrollerde her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için vergi memurları üzerinde bölücü örgütün ağır baskılar uyguladığı, bu baskılara boyun eğmeyenleri tehdit ettiği kaydediliyor. Zaten bir çok vergi muafiyetinden faydalanan şirketler böylece, tamamen kontrol dışına çıkıyorlar.

    CEVAP BEKLEYEN SORULAR

    Haberde hükümet tarafından cevaplandırılması istenen sorulara da yer verildi.

    ■ Bazı firmaların vergiden kaçmak; vergi kaçırmak amacıyla merkezlerini Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bazı illere naklettikleri ve bu şekilde vergi incelemesinden kaçtıklan iddialan doğru mu?

    ■ Güneydoğu Bölgesindeki Vergi memurları yaptıkları vergi incelemelerinde kaç firmaya ne kadar vergi cezası kesti ya da ne kadar usulsüzlük tespiti yapıldı?

    ■ Güneydoğu Anadolu bölgesinde kaç firma hiç vergi incelemesine tabi tutulmadı?"

    ■ Son beş yıl içinde ortaklarının ikametleri İstanbul, Ankara gibi illerde olmasına rağmen sahip oldukları şirketlerinin merkezlerini Güneydoğu bölgesindeki illere taşıyan kaç firma ve iş adamı var?

    ■ Güneydoğu bölgesindeki illerde vergi memurları PKK örgütlerinin baskısı altında mı?

    ORTADOĞU




    Vergi kaçırma için G.Doğu'ya kayıyorlar Yorumları