Eski kayınbiradere esrarlı komplo iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (12:06)   Son Mesaj: 12-24-2010 (12:06)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    12-24-2010

    Eski kayınbiradere esrarlı komplo iddiası

    Eski kayınbiradere esrarlı komplo iddiası


    Adana'da kocasını öldürttüğü gerekçesiyle cezaevinde 7 ay yattıktan sonra çıkan bir kadın, cezaevine girmesine neden olduğunu ileri sürdüğü eski kayınbiraderinin çalıştığı yere esrar koydurttuğu iddiasıyla erkek arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı.

    Edinilen bilgiye göre olay merkez ilçe Yüreğir'de bulunan Asri Mezarlık'ta meydana geldi. İddiaya göre kocası Hasan Ç. 11 yıl önce öldürülen Yasemin Ç. (33), o dönemde kocasını öldürttüğü gerekçesiyle 7 ay cezaevinde yattıktan sonra çıktı. Ç., kendisinin cezaevinde yatmasına sebep olarak eski kayınbiraderi mezar taşı ustası Yusuf Ç'yi (51) gösterdi. Bu nedenle sevgilisi A.L. ile bir komplo hazırladı ve uygulamaya koydu.
    Asri Mezarlıkta mezar taşlarına isim yazan Yusuf Ç'nin olmadığı bir dönemde Yasemin Ç, erkek arkadaşı A.L.'ye mezar taşlarının arasına 10 paket esrar koydu. Yasemin Ç., daha sonra 155 Polis İmdat'ı arayarak Yusuf Ç'nin mezarlıkta esrar satışı yaptığı ihbarında bulundu.

    Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri mezarlığa giderek arama yaptı. Yapılan armada Yusuf Ç'nin çalıştığı yerde 10 paket esrar buldu. Polis önce Yusuf Ç'yi gözaltına aldı ancak onun esrar satıcılığı yapmadığı anlaşıldı. Polis bunun üzerine konuyu araştırmaya başladı. Polis önce 155'i arayan kişiye ulaştı. Bunun üzerine polisler, adı geçen Yasemin Ç. ile arkadaşı A.L'yi ifadelerini almak üzere emniyete çağırdı. Sorguda çelişkili ifadeler veren A.L polise itirafta bulunarak esrarın kendisine ait olduğunu mezarlığa da Yasemin Ç'nin isteği üzerine kendisinin koyduğunu söyledi. Bu ifadelerin ardından suçunu kabul eden Yasemin Ç de, 1999 yılında eşi Hasan Ç.'nin öldürüldüğünü kayın biraderi Yusuf Ç'nin cinayeti kendisinin azmettirdiği iddiasıyla şikayet de bulunması üzerine cezaevine girdiğini söyledi. Cezaevinde 7 ay boş yere yattığını savunan genç kadın, eski kayınbiraderine iftirada bulunup onunda cezaevine girmesi için bu komployu hazırladığını itiraf etti.

    Asri mezarlıkta mezar taşı ustası olan Yusuf Ç. ise her zaman alın teriyle çalıştığını belirterek, "Polis bir gün geldi benim çalıştığım yerde mezar taşlarının arasında 10 paket esrar buldu. Beni kelepçeleyerek emniyete götürdü. Suçu kabul etmedim. Bana komplo kurulduğunu söyledim. Emniyet sonra benim suçsuz oluğumu anladı. Beni serbest bıraktı" dedi.

    Ancak ölen ağabeyinin eşi Yasemin Ç'nin kendisinin çalıştığı yere esrar koymaktan gözaltına alındığını söyleyen Çakmak, "Adalet yerini bulacak. Emniyet ağabeyimin cinayetini de bana yapılan komployu da ortaya çıkardı" diye konuştu

    Yasemin Ç. ile arkadaşı A.L, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.




    Eski kayınbiradere esrarlı komplo iddiası Yorumları