AK Parti Bursa İl Başkanı Hakkari'yi gerdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (10:36)   Son Mesaj: 12-24-2010 (10:36)    Cevap: 0    Gösterim: 690  

    12-24-2010

    AK Parti Bursa İl Başkanı Hakkari'yi gerdi

    AK Parti Bursa İl Başkanı Hakkari'yi gerdi


    AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ın tartıştığı il yöneticisine “Sen beni Hakkari İl Başkanı mı zannettin” diye 'faşizanca' çıkışta bulunması, Hakkari'de yankılandı. Konu Başbakan'a iletilecek.

    Deniz Güçer'in haberi

    AKP Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın"ın parti toplantısında söyledikleri dışarı sızınca hem Bursa"yı hem Hakkari"yi ayağa kaldırdı.

    Bursa"yı ayağa kaldıran ilginç olay, AKP İl Başkanlığı yönetim toplantısında yaşandı. İl yöneticisi Nazım Maral, atamalarla ilgili şikayletlerini toplantıda dile getirdi. Ancak bu sözler AKP Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın"ı sinirlendirdi. Maral eleştirilerini sürdürerek, "Başkan eş dost olacaksa, biz neden uğraşıyoruz" yorumu yaptı. İl Başkanı Yalçın bunun üzerine "İstifa et" deyince ortalık karıştı. Maral, "Sizi her eleştiren istifa mı edecek, etmiyorum" yanıtı verince iyice sinirlenen Yalçın, "Senin karşında Hakkari İl Başkanı mı var, terk et burayı" diye bağırdı. Gerilimli geçen toplantıda Maral salonu terk etmezken, bir başka atama meselesinde ise Yalçın"ın, "Harmancık"ta adam mı var" demesi, tartışmayı iyice büyüttü.

    Vatan"a konuşan Nazım Maral, yaşanan tartışmayı doğrularken, Yalçın"ın kriz çıkaran sözleri kullandığını da doğruladı.
    HAKKARİ İL BAŞKANI ERDOĞAN'A İLETECEK

    Olayın yerel gazetelere sızması AKP Bursa teşkilatını ayağa kaldırdı. Harmancık ilçesi basın toplantısı düzenleyerek, İl Başkanı Yalçın"ı kınama kararı aldı. Bir grup AKP"li yönetici ise Genel Merkez"e gönderilmek üzere şikayet dilekçesi hazırlamaya başladı. İşin daha da ilginç tarafı, Sedat Yalçın"ın Hakkari ile ilgili ifadesi Hakkari İl Başkanı"nın da kulağına gitti. Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban"ın bu ifadeye çok bozulduğu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın ziyaretinde kendisine bu durumu ileteceği de kulislerde konuşuluyor.

    Vatan




    AK Parti Bursa İl Başkanı Hakkari'yi gerdi Yorumları