RAM'leri yakından tanıyın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-23-2010 (22:39)   Son Mesaj: 12-23-2010 (22:39)    Cevap: 0    Gösterim: 571  

    12-23-2010

    RAM'leri yakından tanıyın

    RAM'leri yakından tanıyın
    İşlemci ve ekran kartının gölgesinde kalan bellekler, bilgisayarınız için en az onlar kadar önemli. Peki bu teknoloji nereden nereye geldi? Karşınızda belleklerin dünü, bugünü, yarını...

    Bilgisayarı oluşturan 3 temel parçadan biri (İşlemci, arabirimler ve bellek) olan bellekler, programlar ve onlara ait bilgileri saklar ve gerektiğinde onlara erişim sağlar. Sabit disklerin aksine bellekte bulunan verilerin varlığı geçicidir, bilgisayarı baştan başlattığınızda veya kapattığınızda veriler de yok olur.

    Ram'ler hakkındaki diğer bilgileri görmek için tıklayınız

    Bellek Nedir?

    RAM (Random Access Memory - Rastgele Erişimli Bellek) yapısının hızı ve kapasitesi, bilgisayarın performansında kilit noktalardır. Aklınıza bir iş yerini getirin: Orada dolaplar olsun ve dolaplarda bulunan klasörlerin üstlerinde, okunaklı harflerle başlıklar atılsın.

    Dolaplarınız, hemen ulaşılabilecek yerlerde, mekanizmaları sorunsuz, hızlı açılabilen ve geniş olsun. Dosyalar sıkışmasın, her an el altında bulunsun ve kolayca erişebilsin. İşte bellek budur. İşlemciyi, arkasına alarak PC'nizin performansını tepeye çıkarır. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bellekler hakkında her şeyi anlatan bir yazı hazırladı.

    :: Belleklerin gelişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    (ShiftDelete.Net)




    RAM'leri yakından tanıyın Yorumları