Türkiye ile Mısır arasında askeri işbirliği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (22:36)   Son Mesaj: 12-23-2010 (22:36)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    12-23-2010

    Türkiye ile Mısır arasında askeri işbirliği

    Türkiye ile Mısır arasında askeri işbirliği


    Türk ve Mısırlı askeri yetkililer, Doğu Akdeniz'de barışa hizmet etmesi amaçlanan yeni bir askeri işbirliği için Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.

    Mısır ve Türkiye arasında son yıllarda gelişen ikili ilişkiler, askeri alanda da etkisini göstermeye başladı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, bugün askeri bir ziyaret için geldiği Mısır'da, Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sami Hafız İnen ile görüştü. Görüşmede, Mısır ve Türkiye arasında yapılması planlanan askeri işbirliği ele alındı.
    İki komutan, Türkiye ile Mısır'ın tarihsel, kültürel ve manevi bağlarının olduğuna vurgu yaparak, iki ülkenin askeri alanda işbirliği yapmasının Doğu Akdeniz'de barışa hizmet edeceği görüşünü dile getirdiler. Türkiye ile Mısır arasındaki askeri işbirliğinin uzun bir tarihi geçmişi olduğunu dile getiren Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sami Hafız İnen, Türk ordusunun askeri teknolojisinden Mısır'ın faydalanmasının gereğine vurgu yaptı.

    Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın da hazır bulunduğu görüşmede Oramiral Yiğit , Mısır Genelkurmay Başkanı İnen'e Osmanlı kadırgası, İnen ise Yiğit'e firavun teknesi maketi hediye etti.

    Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da Mayıs ayında Mısır'da temaslarda bulunmuştu. 2011 yılı Ocak veya Şubat ayında Başbakan Erdoğan'ın da Mısır'a resmi bir ziyarette bulunması bekleniyor. Türkiye ile Mısır kısa bir süre önce Akdeniz'de ortak deniz tatbikatı gerçekleştirmişti.




    Türkiye ile Mısır arasında askeri işbirliği Yorumları