EİT Zirvesine 418 gazeteci akredite oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-23-2010 (20:18)   Son Mesaj: 12-23-2010 (20:18)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    12-23-2010

    EİT Zirvesine 418 gazeteci akredite oldu

    EİT Zirvesine  418 gazeteci akredite oldu


    Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen EİT 11. Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesi basın toplantısı ve Cumhurbaşkanı Gül'ün İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile yaptığı ikili görüşmenin ardından sona erdi.

    Zirveye, 177'si yabancı olmak üzere toplam 418 gazeteci akredite oldu. Zirveyi 11 canlı yayın ekibi izledi. Çırağan Sarayı bahçesine basın mensuplarının zirveyi izleyebilmeleri ve haberlerini hazırlamaları için özel bir çadır kuruldu.
    Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Çırağan Sarayı'nda çok sayıda sivil ve resmi güvenlik personeli görev yaparken, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik botları da denizden güvenliği sağladı.

    Çırağan Caddesi üzerinde, zirvenin yapıldığı Çırağan Sarayı'na yakın otobüs duraklarında, otobüslerin durmasına izin verilmezken, zirve boyunca 13 ambulans hazırda bekletildi.

    Güvenlik gerekçesiyle Çırağan Sarayı'nda oturumların yapılacağı salonlar uzman köpekler kullanılarak arandı. Bu arada, zirveyi izleyen basın mensuplarının kamera, fotoğraf makinesi ve eşyası da köpekli aramadan geçirildi.

    Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Kazakistan Başbakanı Karim Massimov ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Asset Issekeshev, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrokhon, Katar Ekonomi ve Maliye Bakanı Hussain Kamal, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmai Rassoul, EKO Genel Sekreteri Yahya Maroufi ile beraberindeki heyetler katıldı.




    EİT Zirvesine 418 gazeteci akredite oldu Yorumları